Lauri Joona keräsi tärkeää oppia Rovaniemellä, vauhtiaan väläyttänyt Konsta Saarinen halajaa voittojen makuun

Lauri Joona sanoi uuden menopelin sopineen hyvin käteen.

Lauri Joona ajoi Rovaniemen SM-rallissa kolmanneksi.

15.1. 18:47

Aamulehti

Sastamalalaisen Lauri Joonan debyytti SM-rallin pääluokassa oli SM1:ssä päättyi palkintopallille kauden avauskisassa Rovaniemellä. Joona ajoi Teemu Asunmaan ja Juha Salon takana kolmanneksi kartanlukijansa Tuukka Shemeikan kanssa.

Joona nousi palkintosijaan kiinni, kun kärkipaikkaa pitänyt Jari Huttunen ajoi ulos. Asunmaan ja Salon vauhtiin hänellä ei ollut vielä asiaa, vaan eroa tuli lähes kaksi minuuttia.

Kärkikolmikko ajoi samanlaisella Škodalla. Joona sanoi menopelin sopineen hyvin käteen. Hän kaipasi omaan ajoonsa vielä rohkeutta.

”Emme lähteneet liikaa hötkyilemään. Opimme paljon autosta ja renkaista. Nyt tiedämme, millä alueilla pitää kehittyä”, Lauri Joona sanoi tiedotteessaan.

Oriveteläinen Konsta Saarinen täytti pari viikkoa sitten vasta 18 vuotta, mutta aloitti jo kolmannen SM-rallikautensa. Saarinen siirtyi nelivetoiseen kalustoon ja kilpailee uudistuneessa SM5-luokassa.

Avauskisa Rovaniemellä toi toisen sijan viime kauden SM2-mestarin Ville Hautamäen takana. Saarinen ja kartturi Joni Mäkelä taipuivat 26 sekunnilla. Saarinen ajoi Mitsubishillään kolme pohja-aikaa ja ylsi kokonaistuloksissakin kymmenen joukkoon yhdeksänneksi.

Nuorukainen oli tyytyväinen virheettömään suoritukseen. ”Tästä jäi meille sopivasti nälkää, joten talvikauden edetessä yritetään päästä voittokantaan”, Saarinen sanoi.

Konsta Saarinen ajaa tällä kaudella SM5-luokassa Mitsubishillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut