Pyrinnön peli ei riittänyt ToPoa vastaan koripallon naisten Suomen cupissa – Kataja rynnisti BC Nokian yli miesten välierässä

Miesten Suomen cupin voitti Joensuun Kataja. Koripallon naisten Suomen cupin finaali pelataan sunnuntaina.

Petri Huhtinen / Aamulehden arkisto

14.1. 19:44

Aamulehti

Koripallon miesten ja naisten Suomen cupit huipentava lopputurnaus pelataan perjantaista sunnuntaihin Helsingin Urhea-hallissa.

Tampereen Pyrinnön otteet eivät riittäneet Torpan Poikia vastaan naisten Suomen cupin välierässä lauantaina. ToPo hallitsi ottelua alusta asti ja nappasi selkeän voiton luvuin 70–49.

Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteluun.

”Ei ollut hirveän hyvä peli meiltä. Ei päästy rytmiin missään vaiheessa. Puolustus antoi meille mahdollisuuden voittaa, mutta hyökkäyksessä ei saatu mitään aikaiseksi. Jos teet 49 pistettä, silloin et yhtään korispeliä voita.”

Lauantain tappiosta huolimatta Pyrintö pelaa hyvää kautta. Joukkue on sarjataulukossa neljännellä sijalla. Moleniuksen mukaan lauantain ottelu osoitti sen, että kauden edetessä ja pelien kovetessa joukkueen täytyy pystyä löytämään uusia avaimia onnistumisiin.

”Tämä turnaus oli kauden ensimmäinen mahdollisuus kilpailla jonkun asian voitosta. Näissä hetkissä se ei riitä, että teet asiat kuten ennenkin. Täytyy pysytä parantamaan.”

Laituri Tera Reed toi onnistumisillaan valoa Pyrinnön vaisuun otteluun. Läpi kauden hyvin pelannut Reed tilastoi ottelussa 19 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä syöttöä.

ToPo kohtaa sunnuntaina pelattavassa finaalissa Kotkan Peli-Karhut.

Nokialle tappio

BC Nokia kohtasi Joensuun Katajan miesten Suomen cupin välieräottelussa myöhään perjantai-iltana. Vakuuttavan ottelun pelannut Kataja karkasi matkoihinsa ottelun toisella neljänneksellä ja rynnisti 94–54 voittoon.

BC Nokian paras pisteidentekijä oli 12 pistettä tehnyt takakentän konkari Antero Lehto. Lisäksi keltamustilta kaksinumeroisille pisteille ylsi 10 pistettä tehnyt Malik Benlevi. Katajan peliä pyöritti 20 pistettä ja kuusi syöttöä tilastoinut takamies Tuomas Hirvonen.

Hirvonen jatkoi syöttöklinikkaansa lauantaina tilastoiden 16 syöttöä, kun Kataja voitti jatkoajalle venyneessä finaaliottelussa Helsinki Seagullsin. Mestaruus oli Katajalle seurahistorian neljäs.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut