Valmentaja ei yllättynyt Reetta Hurskeen SE-vedosta – tiedot harjoituksista lupaavat hyvää

Lotta Harala palasi tositoimiin yli kahden vuoden tauon jälkeen ja juoksi ennätyksensä. Myös Ella Räsänen rakentaa paluuta.

Reetta Hurskeen ”treenipäivä” toi ennätysajat niin 60 metrin aidoissa kuin sileällä matkalla Pirkkahallissa lauantaina.

14.1. 18:03

Aamulehti

Reetta Hurskeen Suomen ennätys heti hallikauden ensimmäisessä kilpailussa ei ollut minkäänlainen yllätys urheilijan valmentajalle Marjukka Suihkolle. Tampereen Pyrinnön aituri nappasi 60 metrin aitojen Suomen ennätyksestä sadasosan pois. Hän kellotti Tampereen Pirkkahallissa oman seuransa järjestämissä kisoissa ajan 7,90.

Edellinen Suomen ennätys 7,91 oli Nooralotta Nezirin nimissä vajaan kahden vuoden takaa. Omaa ennätystään Hurske paransi kolme sekunnin sadasosaa.

”Tiesin, että Reetta on hyvässä kunnossa, mutta ensimmäinen kilpailu on aina jännittävä, kun ei tiedä, mitä siitä uskaltaa odottaa ja mitä sieltä tulee”, Marjukka Suihko sanoo.

Hurske ei herkistellyt kisaa varten lainkaan. Takana on sen sijaan kova harjoituksellinen viikko. Myös lauantainen oli Hurskeelle puhtaasti harjoituskisa, johon hän päätti osallistua lähinnä saadakseen lähtöviivalle seuraa ja ajanoton suoritukselleen. Ratkaisu kannatti. Jo ensimmäisessä startissa hän juoksi kovan ajan 7,95.

”Molemmat olivat hyviä juoksuja, vaikka lähtöpäässä oli ensimmäisessä juoksussa vielä vähän hakemista”, Hurske sanoi Urheiluliiton tiedotteen mukaan.

Lue lisää: Tampere on Suomen surkein yleisurheilukaupunki – näköalattomuus työntää nuoret huiput muualle

Pika-aitojen lisäksi Hurske juoksi myös kaksi 60 metrin sileän starttia. Hän ei ollut juossut sitä matkaa kilpailussa kahdeksaan vuoteen, mikä selittää 24 sekunnin sadasosan ennätysparannuksen aikaan 7,50.

”Ihan hyvä treeni tälle päivälle”, Suihko sanoo ja naurahtaa.

Reetta Hurske juoksi pitkästä aikaa myös 60 metrin sileän.

Hurske avasi hallikauden selkeästi paremmin kuin koskaan aiemmin. Marjukka Suihko odottaa, että ajasta lähtee talven aikana vielä sadasosia pois. Hurske on ollut hänen mukaansa paremmassa kunnossa kuin aiemmin. Voimaa on tullut lisää, minkä fysiikkatestit ovat vahvistaneet.

Hurskeen varsinainen kauden avauskisa on edessä vasta Saksan Düsseldorfissa tammikuun lopussa. Siitä hän jatkaa Euroopan-kisojen kiertämistä ja osallistuu myös SM-halleihin helmikuussa. Talven päätavoite on EM-hallikisoissa, jotka järjestetään Turkin Istanbulissa maaliskuun alussa. Siellä SE-vedon toistaminen tietäisi todennäköisesti mitalia, mutta menestyminen vaatii ensin terveenä pysymistä.

”Eurooppaan kun lähdetään, niin siellä mennään aikamoisella riskikertoimella”, Suihko muistuttaa tautiaallosta.

Tampereen Pyrinnön Lotta Harala teki lauantaina paluun kisaradoille lähes kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen. Hän juoksi Hurskeen vanavedessä ajat 8,18 ja 8,12. Tamperelaisen ennätys koheni siis viisi sadasosaa, vaikka startti ei onnistunut kummallakaan kerralla.

Urheiluliiton tiedotteen mukaan Harala kertoo harjoitelleensa normaalisti lokakuusta lähtien. Hän on toipunut sääriluun rasitusmurtumasta.

”En vielä päässyt näyttämään, missä kunnossa olen. Toisaalta olen kiitollinen, että olen tilanteessa, jossa voin olla tyytymätön noihin tuloksiin”, Harala sanoi.

Helsingissä juostiin 200 metrin kansalliset hallikisat. Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson ja Esbo IF:ää nykyisin edustava Ella Räsänen ottivat voitot ajoilla 21,35 ja 24,80. Viime kesänä satasen Suomen ennätyksen juosseen Samuelssonin talven päämatka on 60 metriä, jolla hän haluaa EM-kisoihin. Hänen 200 metrin halliennätyksensä on 21,25.

Kangasalta lähtöisin oleva ja Pyrintöä aiemmin edustanut Räsänen tekee paluuta. Pian 29 vuotta täyttävän Räsäsen kilpailut ovat olleet erittäin vähissä kauden 2014 jälkeen. ”Kymmeneen vuoteen eka kisa kunnolla hallissa”, hän tokaisi Urheiluliiton tiedotteen mukaan ja myönsi jännittäneensä kilpailua kunnolla.

”Ensi kesän arvokisoihin tähtään tosissani.”

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut