Classic voitti salibandyn miesten Suomen cupin murskaavalla suorituksella

Finaalissa Classic kukisti OLSin selvällä erolla 9–0. Voitosta palkintona oli 10 000 euron potti.

Classic nosti Suomen cupin voittopokaalia kapteeninsa Janne Lammisen johdolla.

22.1. 19:21

Aamulehti

Viime vuodet miesten salibandykenttiä hallinnut Tampereen Classic sai palkintokaappiinsa jälleen yhden pokaalin lisää, kun se voitti näytöstyyliin salibandyn miesten Suomen cupin loppuottelun.

Sunnuntaina Hämeenlinnassa pelatussa finaalissa Oulun Luistinseurasta ei ollut Classicille kunnon vastusta. Kahden erän jälkeen Classic johti jo 5–0, ja kun vielä päätöserässä tähtisikermä innostui nautiskelemaan hyökkäyksessä lannistuneen oloisen OLSin kustannuksella, irtosi voitto lopulta lukemin 9–0 (2–0, 3–0, 4–0).

Cupin voitosta Classic tienasi 10 000 euron rahapalkinnon. Cup-mestaruus oli Classicin miehille kaikkiaan seitsemäs. Kuudesta viimeisimmästä Suomen cupista voitto on mennyt muille ainoastaan toissa kaudella, kun Seinäjoen Peliveljet kukisti loppuottelussa Nokian KrP:n.

Juha Kivilehdolle kyseessä oli ensimmäinen pokaali päävalmentajana. Vaikka numerot olivat tylyt, ei joukkueen peliesityksestä tullut valmentajalta tällä kertaa aivan kiitettävää arvosanaa.

”Alussa olimme vähän telineissä, mutta kyllä se sieltä sitten lähti”, Kivilehto totesi Ylen haastattelussa.

Toiveissa ehjiä treenejä

Classicin liigakautta on hankaloittanut lukuisat avainpelaajien poissaolot. Nyt tähdet ovat päässeet jo palaamaan kentille, ja heistä Eemeli Salin nakutti finaalissa hattutempun. Lassi Toriseva torjui nollapeliään varten maltilliset 11 kertaa.

”Totta kai meille on tärkeää, että saamme äijiä takaisin ja pystymme alkaa harjoitella kunnolla. Toivottavasti se näkyy myös pelaamisessa, että saamme siihen vähän tasaisuutta”, Kivilehto sanoi Ylelle.

”Tarvitsemme yhteisiä harjoitusviikkoja alle. Siinä olemme joutuneet antamaan vähän liikaa tasoitusta.”

Miesten salibandyliigan sarjataulukossa Classic on kolmantena TPS:n ja Happeen jälkeen. Takana Nokian KrP on vain yhden pisteen päässä.

Runkosarjassa Classicilla on jäljellä vielä 12 ottelua, joista seuraavana vuorossa on keskiviikkona kotiottelu FBC Turkua vastaan. Runkosarja huipentuu Lempäälässä 11. maaliskuuta pelattavaan KrP-paikallispeliin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut