Olympiaurheilija joutui huijatuksi Tampereella – remonttirahat menivät hukkaan

Takavuosien huippuyleisurheilijan kellariremontti jäi tekemättä, kun firman edustaja ei enää vastannut yhteydenottoihin.

Rikosta käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

12.1. 14:20

Kovan tason entistä yleisurheilijaa huijanneet noin 60-vuotias nainen ja noin 40-vuotias mies on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa eri rikoksista ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Kaksikko huijasi olympialaisissakin kilpailleelta urheilijalta 3 200 euroa. Keväällä 2020 vastaajat lupasivat remontoida urheilijan asunnon kellarin, mutta mitään ei tapahtunut sen jälkeen, kun urheilija oli maksanut urakasta ennakkomaksun.

Urheilija solmi kirjallisen sopimuksen kellarin oleskelutilan remontista noin 40-vuotiaan yrittäjän firman kanssa. Sopimusta tehdessä firmaa edusti noin 60-vuotias nainen.

Sopimuksen perusteella urheilija maksoi lähes neljän kuukauden ajan kaikkiaan 3 200 euroa ennakkomaksuja ja materiaalikustannuksia.

Yrittäjä väitti, että remontti oli tarkoitus saattaa loppuun. Oikeudessa hän kertoi remontin jääneen kesken, koska firmalle oli otettu liikaa töitä. Lisäksi yrittäjä kertoi, että häneltä amputoitiin tapahtuma-aikaan sormi.

Sormen amputoinnin tarkka ajankohta ei tullut oikeudessa selväksi, mutta se ei vaikuttanut ratkaisuun.

"Joka tapauksessa (vastaajat) ovat joko vielä sen jälkeen ottaneet ennakkomaksuja vastaan tai sitten heillä on ollut noin neljä kuukautta aikaa aloittaa remontti ennen amputoimista”, oikeus kirjasi ratkaisuunsa.

Urheilija ei tavoittanut vastaajia neljään kuukauteen. Vastaajat eivät myöskään hankkineet remontille uutta tekijää.

"Ennakkomaksuja ei ole palautettu tai materiaaleja toimitettu, eivätkä (vastaajat) ole olleet yhteydessä asian hoitamiseksi nyt lähes kolmeen vuoteen. (Naisen) tiliotteelta voidaan havaita varoja käytetyn ruokakaupoissa eli elinkustannusten kattamiseen, eikä (naisen) kertomalla tavalla remonttiin liittyviin hankintoihin.”

Molemmat vastaajat tuomittiin myös toiseen tekemättä jääneeseen remonttiin liittyneestä 4 000 euron kavalluksesta. Lisäksi naisen syyksi luettiin ajoneuvon luvaton käyttö ja kavallus. Nainen oli anastanut lainaamastaan autosta talvirenkaat vanteineen sekä niskatuet.

Naisen ehdollisen vankeusrangaistuksen mitaksi määrättiin kolme kuukautta. Mies selvisi 80 päivän ehdollisella.

Vastaajat määrättiin korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Urheilijalle heidän on maksettava yhteisvastuullisesti petoksella saamansa  3200 euroa ja 151 euroa ansionmenetystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut