Kooveen tuore hankinta Jesse Pelamo väläytteli heti avauspelissään – Hermes aiheutti kuitenkin kolmannen perättäisen tappion tamperelaisille

Koovee hävisi Hermekselle 2–4 tiistaina. Tamperelaisten sentterihankinta Jesse Pelamo debytoi Kokkolassa.

Jakub Málek torjui 37 kertaa Kokkolan Hermestä vastaan.

10.1. 21:33

Aamulehti

Vaikka jääkiekon Mestis-kausi on jo yli puolivälinsä, tiistai-iltana Koovee kohtasi vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kokkolan Hermeksen. Keskikastin kamppailun Hermes voitti lukemin 4–2 (3–1, 0–0, 1–1). Tappio oli Kooveelle kolmas putkeen.

Kotijoukkue käytti ensimmäisessä erässä tehokkaasti hyväkseen maalilla torjuneen Jakub Málekin antamat irtokiekot ja Kooveen puolustusvirheet. Päätöserässä Koovee nousi voittotaisteluun mukaan, kun Joona Korhonen laukoi pelin 2–3:een ajassa 40.28. Loppulukemat Hermes teki tyhjiin pelin viimeisellä minuutilla.

Illassa tamperelaisittain mielenkiintoisinta oli Kooveen tuoreen hankinnan, hyökkääjä Jesse Pelamon pelaaminen.

28-vuotias Pelamo kävi läpi Tapparan juniorimyllyn. Hän on pelannut yli 200 ottelua Mestiksessa KeuPa HT:ssa ja LeKissä. Viime vuosina Pelamo on kiekkoillut Ranskassa. Kooveeseen hän siirtyi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Nybro Vikingsistä, jota valmentaa Pekka Virta.

”Halusin tulla takaisin Suomeen. Kooveesta aukeni tällainen mahdollisuus, johon päätin tarttua. Keväällä yleensä on jääkiekossa hienoimmat pelit. Kiva päästä pelaamaan niitä täällä Suomessa nyt”, Pelamo kertoi.

Koovee on nyt sarjassa seitsemäntenä. Kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieräpaikkaan on matkaa viisi pistettä.

Loppukauden sopimuksella Kooveeseen tullut Pelamo johti tiistaina kakkosketjua, jossa hän sai rinnalleen huippulupaus Emil Järventien ja tamperelaisten toiseksi parhaan pistemiehen Samu Markkulan.

Vastuuta tuli myös ylivoimalla, joka on yskinyt Kooveella pahasti tällä kaudella. Parhaat paikkansa liki 15 minuuttia pelannut Pelamo sai kuitenkin tasakentällisin irtokiekoista ensimmäisessä ja viimeisessä erässä. ”Kyllähän sitä aina haluaisi tehdä, mutta vähän ehkä meni vielä totutellessa uusiin pelikavereihin ja joukkueeseen. Ei oikein vielä lähtenyt, mutta tämä oli eka peli. Tästä on hyvä lähteä parantamaan. Erä erältä tuntui paremmalta. Yritän saada nousujohteisen kevään itselleni.”

Koovee pelaa seuraavan kerran perjantaina Espoossa. Lauantaina vuorossa on kotipeli RoKia vastaan.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut