Vuoden urheilija saa jatkossa omakseen palkinnon, joka sisältää viestin edeltäjältä

Uusi palkinto muistuttaa viestikapulaa, mutta se ei ole kiertopalkinto.

10.1. 17:41

Vuoden urheilija palkitaan 76. kerran torstaina järjestettävässä Urheilugaalassa.

Urheilutoimittajain liiton jäsenet ovat äänestäneet Vuoden urheilijan vuodesta 1947 lähtien. Tänä vuonna äänestyksen voittaja saa ensimmäistä kertaa palkinnokseen täysin uuden Vuoden urheilija -palkinnon.

Uuden Vuoden urheilija -palkinnon on suunnitellut oululaislähtöinen, nykyisin Rotterdamissa asuva Minna Viitalähde.

Uusi Vuoden urheilija -palkinto on saanut muotokielensä viestikapulasta. Viestikapula kiertää aina seuraavalle urheilijalle, kuten tämäkin kunniamaininta.

”Palkinnon historiaa kunnioittaen sen sisään on kätketty kaikkien aikaisempien Vuoden urheilija -voittajien nimet vuodesta 1947 lähtien”, kertoo Viitalähde, joka on aiemmin suunnitellut muun muassa Uuden musiikin kilpailussa (UMK) jaettavan palkinnon.

Viitalähde kertoo listanneensa sanoja, jotka liittyvät sekä palkinnon saajaan että sen myöntäjään.

”Urheilija, urheilu, voitto, sisu, hiki, journalismi, toimittaja, viestintä, viesti ja niin edelleen. Sanoja yhdistelemällä ja niihin liittyviä mielikuvia miettiessä mieleen alkoi nopeasti nousta käyttötarkoitukseen soveltuvia ideoita.”

Myös tuttu ”Uuno” jaetaan

Urheilutoimittajain liiton myöntämä Vuoden urheilija -palkinto jaetaan Urheilugaalassa yhdessä Harri Koskisen suunnitteleman Uno-palkinnon kanssa.

”Tavoitteenamme oli raikastaa ja uudistaa Vuoden urheilija -palkintoa, ja Minna onnistui suunnittelussa täydellisesti. Uusi palkinto huokuu arvokkuutta ja voittajan fiilistä”, Urheilutoimittajain liiton pääsihteeri Nina Jakonen sanoo liiton tiedotteessa.

”Palkintoon on saatu hienosti mukaan urheiluhenkeä, näyttävyyttä ja kullan kimallusta. Palkinto kestää myös aikaa tulevat vuosikymmenet”, Jakonen toteaa.

Kyseessä ei ole kiertopalkinto, vaan Vuoden urheilija saa vuosittain palkinnon omakseen.

”Palkinnon lisäksi Vuoden urheilija -äänestyksen voittaja saa palkinnon sisällä muistoksi Vuoden urheilija -voittajien nimilistan sekä jotain ehkä vieläkin arvokkaampaa: viestin edelliseltä Vuoden urheilijalta”, kertoo Jakonen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut