Pyrintö otti tärkeän voiton heitolla kaukaa keskiviivan takaa – video näyttää uskomattoman suorituksen

LJ Thorpen ”mahdoton heitto” nosti Pyrinnön voittoon pelissä, joka oli hyvin tärkeä sarjatilanteen kannalta.

10.1. 20:43 | Päivitetty 10.1. 21:56

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön tärkeä hyökkäys näytti jo tuhoon tuomitulta. Hyökkäysaikaa oli jäljellä enää sekunteja, ja pallo oli palannut takaisin omalle kenttäpuoliskolle.

Mutta hävittävääkään ei ollut, joten Pyrinnön takamies LJ Thorpe sinkosi useita metrejä keskiviivan takaa ilmaan heiton. Siitä muodostui yksi kauden uskomattomimmista, kun pallo upposi levyn kautta koriin.

Thorpen kiskaisulla Pyrintö nousi viimeisellä minuutilla yhden pisteen tappiolta kahden pisteen johtoon. Kun Thorpe onnistui heti perään oman korin läheisyydessä vastustajan pysäytyksessä, otti Pyrintö voiton KTP:stä pistein 84–80 (39–35).

Kyseessä oli niin kutsuttu neljän pisteen ottelu, sillä Pyrintö ja KTP tähyävät molemmat miesten Korisliigassa kuuden parhaan joukkoon ylempään jatkosarjaan.

Tärkeä peli oli tasainen aina viimeisille sekunneille asti. Ennen Thorpen urotekoja KTP:n Brandon Tabb upotti 35 sekuntia ennen loppua kolmosen, joka vei vieraat yhden pisteen etumatkalle. Siitä ja kaikkiaan 29 pisteestään huolimatta Tabb joutui Ruudun loppuhaastatteluun häviäjänä.

”He onnistuivat kenties mahdottomimmassa heitossa jonka olen urallani nähnyt. Mutta tämä on osa koripalloa”, hämmästynyt Tabb sanaili.

Iso paikallispeli tiedossa

Pyrinnöllä on runkosarjassa jäljellä kaksi merkittävää ja haastavaa ottelua.

Keskiviikkona 18. tammikuuta edessä on kauden toinen Pirkanmaan paikallispeli Nokialla, ja lauantaina Pyrintö päättää runkosarjansa Kauhajoen-vierailulla. Pitkähkö pelitauko tällä viikolla johtuu viikonlopun Suomen cupin finaalitapahtumasta.

Tiistain pelit sujuivat Pyrinnön kannalta mainiosti, kun BC Nokia hävisi Joensuussa Katajalle. Pirkanmaalaisten välillä piste-eroa on siis enää kaksi pistettä eli yhden voiton verran.

Lue lisää: BC Nokia ei saanut Katajaa kuriin – Greg Gibsonin huoli levypalloista osoittautui karulla tavalla turhaksi

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut