Classic kärsi kitkerän finaalitappion ruotsalaisille – Lempäälässä koettiin karnevaalitunnelmaa yli 1000 katsojan edessä

Classicin miesten kauden paras peli ei riittänyt kuin kitkerään 1–2-tappioon Ruotsin mestaria Falunia vastaan.

Lempäälän areenan tulos- ja videotaulut kertovat oleellisen. Classic-miehistö poistui allapäin pukukoppiin.

8.1. 22:06

Lempäälä

Kaksi tolppakutia ja vielä 10 sekuntia ennen loppua laadukas laukaus maalivahdin maskiin.

Classicin miesten salbandyjoukkue esitti kauden parastaan Champions Cupin loppuottelussa, mutta se ei riittänyt kuin kitkerään tappioon Ruotsin mestaria Falunia vastaan maalein 1–2 (0–1, 1–1, 0–0).

Lempäälän areenassa tamperelaisten tunnelmat olivat finaalin jälkeen apeat, kun ainutlaatuinen mahdollisuus juhlia kotikentällä jotain suurta jäi kokematta.

”Aina jää jossiteltavaa, kun on maalin peli. Tolpista pomppu sisään tai huippupaikoista maali. Vastustajan veskari Johan Rehn otti kuitenkin tarvittavat kopit”, Classicin ainoan osuman toisen erän lopussa laukonut Ville Lastikka summasi.

Lastikasta olisi voinut tulla todellinen sankari, jos hänen lopussa laukomansa kuti olisi siirtänyt pelin jatkoajalle.

”Hyvin lähti, mutta johonkin pysähtyi. Kai siitä joukkueelle voi jotain krediittiä antaa, että pystyimme lopussa luomaan vielä noin hienon tekopaikan.”

Pelistä olisi voinut tulla erilainen, jos Mikko Leikkasen tolppakuti olisi avauserässä kimmonnut maaliin. Tai jos Eemeli Salinin ohjaus tolppaan toisessa erässä olisi ollut muutaman sentin tarkempi.

Kun Falunin Victor Westergren iski avausmaalin, ruotsalaiset pääsivät pelaamaan haluamaansa peliä. Tamperelaiset nostivat tasoaan koko ajan, mikä lämmitti päävalmentaja Juha Kivilehtoa.

”Lähtökohtiin nähden pelasimme mainion pelin. Kauden paras esitys tiukassa paikassa. Tappion jälkeen siitä voi hakea lohtua ja uskoa tuleviin sarjapeleihin”, Kivilehto tuumi.

Lastikka on kokenut kitkeriä maalin tappioita ruotsalaisille useasti viime vuosina – viimeksi MM-välierissä marraskuussa.

”Vastustaja oli hyvä, mutta jotain pitää pystyä tekemään paremmin, että maalit näissä matseissa ruotsalaisia vastaan keikahtavat toisin päin. Ja se matka on tunnetusti pitkä.”

Falunin kultajuhlat alkoivat.

Maalivahti Johan Rehn oli paljon vartijana Falunin veräjällä.

Rehnin taidonnäyte.

Lempäälän areenassa reilut tuhat (1012) katsojaa piti katsomossa äänekästä karnevaalitunnelmaa.

”Hieno näitä pelejä on pelata. Nämä kehittävät koko joukkuetta ja ovat seuralle tärkeitä”, Lastikka huomasi.

Lempäälässä viikonloppuna pelattu Champions Cupin lopputurnaus oli viimeinen nykymuodossaan. Ensi kaudella Euroopan parhaiden seurojen kilpailun pelisysteemi muuttuu.

Nykyisten Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin mestareiden lisäksi mukaan pääsee toinen joukkue jokaisesta maasta.

Suomessa europaikat menevät mestarille ja Suomen cupin voittajalle. Mikäli joku seura voittaa sekä cupin että Suomen mestaruuden, osallistumisoikeuden saa SM-hopeajoukkue.

Nykyistä neljän joukkueen lopputurnausta ei enää pelata, vaan finalistit ratkotaan kaksiosaisissa ottelupareissa.

Classic-päävalmentaja Juha Kivilehto kannusti omiaan.

Falunin Victor Westergren tuuletti 1–0-maalia.

Syksyllä puolivälierissä kohtaavat ensin Suomen ja Ruotsin sekä Tshekin ja Sveitsin joukkueet. Näiden otteluparien voittajista arvotaan välieräparit, joiden voittajat kohtaavat yksiosaisessa finaalissa.

Tulevaisuudessa on siis mahdollista sekin, että molemmat finalistit ovat samasta maasta.

Loppuottelun tarkkaa ajankohtaa ja pelipaikkaa ei ole vielä päätetty. Lastikalle uudistus kelpaa.

”Mitä enemmän ja useammin kansainvälisiä pelejä pääsemme seurana pelaamaan, sitä parempi pelaajien kehittymisen kannalta.”

Classicin ensimmäinen mahdollisuus lunastaa paikka ensi kauden Champions Cupiin on Hämeenlinnassa pelattavassa neljän joukkueen Suomen cupin lopputurnauksessa 20–22. tammikuuta. Classic kohtaa välierässä Nokian KrP:n.

Ville Lastikka nautti pelaamisesta Lempäälän areenassa.

Lastikan loppuhetkien laukaus meni niukasti ohi.

Finaali äityi fyysiseksi, Albert Koskinen ja Rasmus Enström painivat katsomossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut