Kerttu Niskanen kertoo dramaattisesta hetkestä romahtaneen Frida Karlssonin kanssa – ”Frida päästi irti”

Kerttu Niskanen kävi tapaamassa romahtanutta Karlssonia.

Kerttu Niskanen kruunasi Tourinsa hirmuisella loppunousulla. Frida Karlsson jäi taakse.

8.1. 15:51

Alpe Cermis

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen näki läheltä Frida Karlssonin ahdingon Alpe Cermisin maalissa. Karlsson rojahti lumen pintaan, häntä hoidettiin pitkään ja vietiin lopulta paareilla pois. Ruotsin joukkueen tiedottaja kertoi myöhemmin, että Karlsson oli sippi mutta kunnossa.

”Kävin onnittelemassa häntä. Siinä hetkessä hän näytti voipuneelta. Ymmärrän täysin. Kuormaa oli alla ja hän teki kaikkensa, että pääsi maaliin. Maaliviivan jälkeen Frida päästi irti. Toivotaan, että hän toipuu”, Niskanen kertoo.

Tourin kokonaisvoittoon yltänyt Karlsson oli kyseisellä hetkellä tajuissaan. Niskanen ei nähnyt, mitä huoltajat ja lääkäri Karlssonille tekivät.

”Väsyneeltä hän näytti.”

Kisan palkintojenjako oli outo, kun Ruotsin kansallislaulu soi, mutta korkein koroke oli tyhjä Karlssonin lähdettyä paareilla. Sama tilanne kävi Niskaselle aiemmin Beitostölenissä, kun Karlsson jätti myös palkintojenjaon väliin.

”Hän saa itsestään niin paljon irti ja kuormittuneena asia on eri. Ei hän tietenkään tullut palkintojenjakoon, jos olo oli sellainen.”

Niskanen itse oli maalissa hyvävoimainen ja iloinen, kun hän sijoittui Tourin kokonaiskisassa kakkoseksi, mikä on hänen uransa paras sijoitus. Samalla hän kuittasi muhkean palkintopotin.

”Yksi parhaista loppunousuistani”, Niskanen sanoi.

”Hyvältä tuntuu.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut