Ilkka Herolan hurja hyppy toi kakkossijan Otepäässä: ”Nämä ovat aina ikimuistoisia juttuja”

Herola oli pitkään voitossa kiinni. Johannes Lamparter nousi kuitenkin suomalaisen ohi.

Ilkka Herola tuuletti kakkossijan kunniaksi lauantaina Virossa. Kuva Rukan maailmancupista.

7.1. 19:19 | Päivitetty 7.1. 20:53

Ilkka Herola sijoittui toiseksi yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Viron Otepäässä. Yhteislähtöhiihdossa 20:nneksi yltänyt Herola onnistui erinomaisesti illan mäkiosuudella, kun suomalainen hyppäsi HS97-mäessä peräti 98,5 metriä hyvässä tuuliraossa.

Herola oli pitkään kiinni kisan voitossa kovan tuulen sävyttämällä mäkiosuudella, mutta Itävallan Johannes Lamparter hyppäsi lopulta metrin suomalaista pidemmälle ja otti kärkipaikan. Itävaltalainen Thomas Rettenegger oli kolmas.

”Oli tosi hieno päivä, nämä ovat aina ikimuistoisia juttuja. Hiihto-osuus ei tarjonnut mitään ihmeellistä, mutta mäessä osui kaikki kohdalleen. Koko viikonlopun ajan on ollut hyvä meininki, ja lähdin mäkeen hyvällä itseluottamuksella”, Herola kertaili Hiihtoliiton ääniraidalla.

Palkintopallisijoitus on Herolalle tämän kauden ensimmäinen. Edellisen podium-sijansa hän saavutti maailmancupissa joulukuussa 2021.

Eero Hirvonen onnistui Herolan tavoin mäessä hienosti ja oli lopputuloksissa mainiosti seitsemäs 91 metrin venytyksellään. Massahiihdossa Hirvonen sijoittui hieman Herolan edelle 15:nneksi.

”Kokonaisuutena tämä oli tietenkin hyvä päivä minulle ja "Ilulle" molemmille. En ole tainnut aikaisemmissa massastarteissa edes pisteitä saada. Hiihto-osuudella ei tietenkään yllättäen hirveitä eroja saatu aikaan, vaikka siinä yritettiinkin hiihtää. Sen verran helppo tuo latu kuitenkin on”, Hirvonen ruoti

Miehet saivat huokaista lauantai-iltana helpotuksesta, sillä naisten yhdistetyn kilpailun mäkiosuus jouduttiin perumaan vain hetkeä aikaisemmin oikukkaan tuulen takia. Miesten kisaan pahimmat tuulenpuuskat ehtivät kuitenkin laantua. Minja Korhonen ehti hiihtää viiden kilometrin yhteislähdössä 10:nneksi ja Annamaija Oinas 24:nneksi.

Sunnuntaina naiset ja miehet kisaavat Otepäässä tavanomaisessa järjestyksessä ensin mäessä ja sitten hiihtoladulla.

Päivitetty 7.1.2023 kello 20.52 Herolan ja Hirvosen kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut