OrPolle tapahtui vuodenvaihteessa paljon: Toinen passari vaihtui, kakkosvalmentaja lähti ja sentterin kausi päättyi – Silti Viesti kaatui vakuuttavasti

OrPon yleispelaaja Linnea Kuusela kuritti edellistä seuraansa armottomasti.

Linnea Kuusela kuritti viime kauden seuraansa armottomasti.

7.1. 20:17

Naisten lentopalloliigan ilopilleri Oriveden Ponnistus kokosi nopeasti rivinsä Hämeenlinna-pelin romahduksen jälkeen ja järjesti LP Viestille ikävän illan lauantaina.

Orivesiläisjoukkue kuritti kotikentällään takavuosien valtiatarta tylyin lukemin 3–1 (18–25, 25–22, 25–14, 25–22) ja kipusi sarjataulukossa jo kolmanneksi.

Loisto-ottelun pelannut Linnea Kuusela oli ihanan illan kuningatar upein lukemin 20/+18. Hän ei tehnyt neljään erään yhtään suoraa hyökkäysvirhettä.

Orivedellä on tapahtunut paljon syyskauden jälkeen.

OrPo hankki amerikkalaisen pelintekijän Piper Matsumoton, purki toisen kotimaisen passarin Petra Salmelan sopimuksen ja antoi serbialaisen apuvalmentajan Darko Gorunovicin palata kotimaahansa.

Heti kevätkauden alkajaisiksi tuli vielä Anastasia Borichevan paha loukkaantuminen. Hämeenlinnassa loukkaantuneen keskitorjujan polvi pitää leikata. Tämä tietää sitä, että Borichevan tämän kauden pelit on pelattu.

Orivesiläisjoukkue pestasi Matsumoton Taija Kaukorannan aisapariksi vahvistaakseen passariosastoansa. Amerikkalainen saapui Suomeen ennen joulua ja lunasti sopimuksen koeajan jälkeen.

Piper, 23 vuotta ja 181 senttiä, pelasi puolitoista edellistä kautta montenegrolaisessa Herceg Novissa.

”Piper tuo meille erinomaisen vaihtoehdon, kun haluamme pelirytmiin muutoksen. Emme odota hänestä mitään sateentekijää. Taijalla on täydet mahdollisuudet Piperin haastamiseen”, OrPon manageri Mika Putkisaari arvioi.

Matsumoton hankinta tiesi luonnostaan sitä, ettei Salmelalle löytynyt enää roolia joukkueesta.

”En kommentoi ratkaisun syitä, mutta sen voin sanoa, että Petra on persoonana viimeisen päälle”, Putkisaari muotoili.

Tältä pohjalta pystyy päättelemään, ettei Salmelan pelillinen taso täyttänyt kaikilta osin OrPon odotuksia.

Uusi apuvalmentaja haussa

Gorunovicin tilanne eskaloitui joululoman aikana serbialaisluotsin käydessä kotimaassaan. Koti-ikävä kasvoi liian kovaksi, kun hän oli viettänyt tovin vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

”Tästä aiheesta puhuttiin jo syksyllä. Silloin annoin valmentajalle kaksi selkeätä vaihtoehtoa. Hänellä oli mahdollisuus palata kotiin tai jäädä tänne koko kaudeksi.”

Kun Gorunovic pyörsi päätöksensä joulun tienoissa, Putkisaari olisi voinut käyttää järeitä keinoja sopimukseen vedoten. Manageri valitsi kuitenkin toisen tien.

Nyt italialaiselle luotsille Andrea Carasille etsitään uutta työparia.

”Luultavasti olemme löytäneet jo sopivan korvaajan ulkomailta. En voi kertoa kuitenkaan nimeä, koska sopimusta ei ole tehty vielä”, Putkisaari vaikeni.

Vahvan syksyn pelanneen Borichevan menettäminen oli OrPolle iso kolaus. Sentterin polvi vääntyi ikävästi, kun hän lähti pallon perään torjuntahypyn jälkeen. Edessä oleva leikkaus tietää luonnostaan pitkää sairauslomaa.

Borichevan toinen polvi leikattiin jo aiemmin. Näin puuduttava kuntouttaminen on hänelle tuttua.

”Korvaaja ei olisi pahitteeksi, mutta pikkuseuran rahat eivät riitä enää keskipelaajan hankkimiseen”, Putkisaari totesi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut