Nokian KrP hävisi tasaisen kärkipelin voittolaukauskisassa TPS:lle – Joonatan Kovanen juhli tekemäänsä avausmaalia liiankin villisti: ”Olkapää putosi paikoiltaan”

Nokian KrP hävisi tiukassa kärkiottelussa TPS:lle voittolaukauskilpailussa 2–3. Nokialaisten päävalmentaja Janne Kainulainen kehui vuolaasti TPS:n maalivahtia.

Nokian KrP:n Joonatan Kovanen teki avausmaalin, mutta joukkue taipui lopulta voittolaukauskisassa TPS:lle lukemin 3–2.

6.1. 21:01

Aamulehti

Raholan liikuntakeskuksessa nähtiin perjantaina jännittävä kärkikamppailu, kun kakkonen Nokian KrP ja sarjakärki TPS tahkosivat peliä pitkän kaavan kautta.

Tasainen ottelu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa TPS:lle lukemin 3–2 (0–1, 2–0, 0–1, 0–0, 1–0). Nokian KrP:n maalit tekivät avauserässä Joonatan Kovanen ja kolmannessa Morics Krumins. Kovasen mielestä peli oli tasaväkisten kärkijoukkueiden koitos.

”Kaveri oli maalin parempi. Kun mennään voittolaukauskisaan, se on aina vähän arpapeliä. Olimme pelin päällä paremmin kuin TPS, mutta tällä kertaa kävi näin”, Kovanen sanoi pelin jälkeen.

Morics Krumins teki Nokian KrP:n tasoitusmaalin kolmannen erän alussa.

Paluu joulutauolta

Nokian KrP palasi samalla yli kahden viikon joulutauolta. TPS oli palannut kehiin keskiviikkona, kun se oli hakenut 4–2-voiton espoolaisen Westend Indiansin vieraana.

Kovasen mukaan ratkaisevaa etua ei kumpikaan saanut peliin valmistautumisessa.

”Se helpotti heidän lähtökohtiaan, kun takana oli yksi pelattu peli ja meillä oli ollut parin viikon tauko. Me olimme toisaalta levänneinä. Aika 50–50 meni valmistautuminen”, Kovanen tuumasi.

Nokian KrP:n päävalmentajan Janne Kainulainen oli pelin jälkeen tyytyväinen esitykseen, vaikka tappio tuli. Hänen mielestään pelin taso nousi laadukkaaksi, vaikka joukkue oli ollut pelaamatta pari viikkoa.

”Oli kaksi kärkijengiä ja hyvää kamppailupelaamista. Pelissä oli menoa ja meininkiä. Ei ollut perinteistä tahmeaa peliä, mitä se on joskus tauon jälkeen”, Kainulainen sanoi.

Nokian KrP:n Joona Rantala taiteili voittolaukauskisassa maalin, mutta TPS:n maalivahti Oskari Fälden ansaitsi esityksestään vuolaat kehut.

Kainulaisen mielestä ratkaiseva tekijä oli TPS:n maalivahti Oskari Fälden, joka torjui 22 kertaa. Nokian KrP:n maalivahti Kaapo Kettunen torjui 13 kertaa.

”Ehkä ratkaisevaa oli kaverin maalivahdin hyvyys. Loimme tarpeeksi maalipaikkoja voittaaksemme pelin. Oli meillä hyviä yrityksiäkin viimeistellä, mutta vastustajalla oli maajoukkuetason maalivahti”, Kainulainen kehui.

Joonatan Kovanen teki avausmaalin Nokian KrP:lle ja tuuletti niin kovasti, että olkapäähän sattui.

Liian raju tuuletus

Kovasen tekemää avausmaalia seurasi erikoinen episodi. Kärkiketjun laitahyökkääjä vei Nokian KrP:n johtoon avauserän päätösminuutilla Mikko Laakson hienosta syötöstä. Kun Kovanen oli tuulettanut maaliaan, hän meni vaihtoon olkapäätään pitäen ja irvistäen. Kovanen palasi kuitenkin kehiin toisessa ja kolmannessa erässä.

”Olkapää putosi paikoiltaan. Se on vanha vamma. Tuuletin kai liian rajusti, eikä olkapää pysynyt vauhdissa mukana. Onneksi ei käynyt mitään vakavaa, vaan pystyin jatkamaan pelaamista.”

Kovanen antoi tunnustusta ketjukavereilleen Laaksolle ja keskushyökkääjä Joona Rantalalle. Ykkösviisikossa pakkeina operoivat Jere Mattila ja toisen maalin tehnyt Krumins.

”Olemme pelanneet edellispeleissä ihan hyvin kimpassa. Tänään teimme suhteellisen hyvällä prosentilla paikoistamme maaleja ja puolustimme omassa päässä hyvin. Kaverin vaaralliset maalipaikat jäivät väliin.”

Nokian KrP:n ykköskentän laitahyökkääjä Mikko Laakso syötti kaksi maalia.

Myöskään päävalmentaja ei painanut päätään pensaaseen. Laadukas esitys antoi paljon hyvää jatkoa ajatellen, vaikka parannettavaakin riittää.

”Tappio tuli, mutta olemme oikealla tiellä. Pystyimme viemään kokonaisvaltaisesti peliä 50 minuuttia”, Kainulainen kehui.

”Ylivoimahyökkäykset ovat nihkeitä. Saimme niitä ison kasan, mutta emme oikein saaneet edes laukauksia. Kun puolustamme hyvin, se mahdollistaa kääntöpelaamisen ja tilanteenvaihdot, mutta ylivoimahyökkäyksissä on jäänyt piippuun.”

Nokian KrP:n Morics Krumins karkasi TPS:n puolustajilta kärkipelissä, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia maalipaikkoja.

Mitä tapahtui?

Pitkän kaavan kautta

1. erä: Joonatan Kovanen vie erän viimeisellä minuutilla Nokian KrP:n johtoon. Mikko Laakso syöttää maaliin.

2. erä: Heikki Hirvisuo ja Waltteri Vesterinen kääntävät maaleillaan tilanteen TPS:n maalin johdoksi erän puolivälin jälkeen.

3. erä: Laakso tekee taas esityön, ja Morics Krumins tasoittaa erän alussa. Joukkueet puolustavat tarkasti, eikä lisämaaleja tehty.

Jatkoerä: TPS:n Lauri Stenfors laukoo ylärimaan jatkoerän lopulla, mutta ratkaisumaali jää tekemättä.

Voittolaukaukset: Viidestä laukojasta kummaltakin epäonnistuu kaksi. Peli ratkeaa seitsemännellä parilla, kun Nokian KrP:n Kim Hyrkkönen epäonnistuu ja TPS:n Mikko Hautaniemi onnistuu.

Yleisömäärä: 547

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut