Kanada vei toisen kerran peräkkäin alle 20-vuotiaiden MM-kullan – Tshekki kaatui jatkoajalla

Tshekin viime mitalista U20-kisoissa on kulunut lähes kaksi vuosikymmentä.

Kanadan joukkue juhli voittoaan 5. tammikuuta.

6.1. 15:36

Helsinki

Kanada voitti alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon maailmanmestaruuden kukistamalla Tshekin jatkoajalle venyneessä loppuottelussa Halifaxissa maalein 3–2.

Ottelu ratkesi jatkoajan seitsemännellä minuutilla, kun Kanadan Dylan Guenther teki ottelun toisen maalinsa.

”Tämä merkitsee kaikkea. Koskaan ei voi tietää, milloin tällaisen tilaisuuden saa uudelleen. Ja kun saa olla tämän joukkueen kanssa ja näiden fanien edessä, tämä ei olisi voinut päättyä paremmin. Tämä oli uskomatonta”, Guenther iloitsi NHL:n nettisivuilla.

Mestaruus oli Kanadalle tässä ikäluokassa toinen perättäinen ja kaikkiaan 20:s.

Kanadan avausmaalin teki ensimmäisessä erässä Guenther, joka syötti Shane Wrightin toisessa erässä tekemän 2–0-maalin. Kolmannessa erässä Tshekki tuli tasoihin Jiri Kulichin ja Jakub Kosin maaleilla.

Tshekin viime mitalista U20-kisoissa on kulunut lähes kaksi vuosikymmentä. Tshekit napsivat mitaleja kisoissa tätä ennen tasaiseen tahtiin ja voittivat vielä maailmanmestaruudet 2000 ja 2001.

Vuosituhannen alun jälkeen Kanadan, Yhdysvaltojen, Suomen, Ruotsin ja Venäjän vahvan mitalirintaman rikkojat ovat sen sijaan olleet vähissä. Tshekki onnistui tässä viimeksi vuoden 2005 pronssilla, kun taas Slovakia ylsi pronssille vuoden 2015 MM-kisoissa.

Yhdysvallat juhlii jääkiekon nuorten MM-pronssia

Pronssiottelussa Yhdysvallat voitti Ruotsin jatkoajalla maalein 8–7.

Yhdysvaltain voittomaalin teki Chaz Lucius, kun jatkoaikaa oli pelattu hieman yli kaksi minuuttia. Lucius teki ottelussa tehot 3+0.

MM-turnauksen perusteella lukittiin vuoden kuluttua Ruotsissa pelattavaan seuraan alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen alkulohkojaot. Suomi pelaa A-lohkossa yhdessä Ruotsin, Kanadan, Saksan ja Latvian kanssa.

B-alkulohko pelataan Tshekin, Yhdysvaltain, Slovakian, Sveitsin ja Norjan kesken. Turnaus alkaa 26. joulukuuta 2023 ja päättyy 5. tammikuuta 2024 Göteborgissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut