Krista Pärmäkoski sprintin viidenneksi Tour de Skillä

Krista Pärmäkoski sijoittui viidenneksi ja Kerttu Niskanen seitsemänneksi loppiaisen sprintissä Val di Fiemmessä. Pärmäkoski on Tourin kokonaiskilpailussa kolmantena ja Niskanen viidentenä.

Krista Pärmäkoski (kesk.) sijoittui loppiaisena Val di Fiemmessä hiihdetyssä perinteisen hiihtotavan sprintissä viidenneksi. Kuva puolivälierävaiheesta, jossa Pärmäkoski hiihti erävoittoon.

6.1. 15:10

Vahva sprinttipäivä vankisti Krista Pärmäkosken asemaa hiihdon Tour de Ski -kiertueen parhaana suomalaisena.

Pärmäkoski sijoittui loppiaisena Lago di Teseron stadionin ympäristössä Italian Val di Fiemmessä hiihdetyn perinteisen hiihtotavan sprintissä viidenneksi.

Kisan voittoon hiihti Norjan Lotta Udnes Weng ennen kaksoissiskoaan Tiril Udnes Wengiä. Vuonomaan sprinttipäivän täydensi Mathilde Myhrvold kolmannella sijallaan.

Karsinnassa neljänneksi hiihtänyt Pärmäkoski voitti oman puolivälieränsä, mutta paikka finaaliin ratkesi vasta aikavertailussa.

Pärmäkoski vastasi vauhdista myös välierähiihdossaan, mutta taipui loppusuoralla neljänneksi. Finaalipaikkaa Pärmäkoski joutui jännittämään aikavertailussa.

Toisena suomalaisena välieriin päässeen Kerttu Niskasen sprinttipäivä päättyi välierän kolmanteen sijaan.

Niskanen hävisi eränsä kakkossijan ja finaalipaikan Tšekin Tereza Beranoválle viidellä sadasosalla. Hän kertoi Viaplaylle pitäneensä kisapäivää ”ihan ok:na”, vaikka karsiutuminen finaalista harmittikin.

”Tuntui, että nyt vielä jätin paukkuja tuohon. Vähän säästeliäästi menin nousua ja sen päällystä. Taktiikkana oli, että jos joku vaan lähtisi siihen laskuun ekana, ettei vaan itse tarvitsisi mennä edeltä”, Niskanen sanoi.

”Meni suunnitelmien mukaan, mutta vähän liian iso ero jäi siihen johtajaan”, hän jatkoi erävoittajaan Mathilde Myhrvoldiin viitaten.

Karsinnassa seitsemänneksi sijoittunut Niskanen oli myös lopputuloksissa seitsemäs.

Pärmäkoski on Tourin kokonaiskilpailussa kolmantena ja Niskanen viidentenä.

Kerttu Niskanen (kesk.) vauhdissa sprintin puolivälierässä. Niskanen sijoittui erän kakkoseksi ja eteni välieriin.

Karsinnassa kuudenneksi hiihtänyt Anne Kyllönen jäi ensimmäisessä erähiihdossaan neljänneksi ja putosi jatkosta.

”Kova erä oli. Se oli tavoitteena, että jos pääsisi ajalla jatkoon, olisi enemmän mahdollisuuksia sitä kautta”, Kyllönen sanoi Viaplaylle.

”Mutta täpärälle jäi, ei tänään välieriin vielä”, lopputuloksissa 17:nneksi sijoittunut Kyllönen jatkoi.

Myös kiertuetta johtavan Ruotsin Frida Karlssonin urakka päättyi loppiaisena puolivälierään. Karlsson oli Kyllösen tapaan eränsä neljäs.

Miesten sprintin finaali on vielä hiihtämättä, mutta jo nyt on selvää, että Norjan supertähti Johannes Høsflot Klæbo kasvattaa Tourin kokonaiskilpailun johtoaan.

Federico Pellegrino jäi ensimmäiseen erävaiheeseen. Sama kohtalo oli myös Perttu Hyvärisellä ja Markus Vuorelalla. Hyvärinen oli 28:s ja Vuorela 29:s.

Lauri Lepistö puolestaan jäi karsintaan. Lepistö oli 39:s.

”Ihan hauska kokemus. Ei minusta tule ikinä [sprintteriä], mutta ihan hauska päivä”, Hyvärinen sanoi Viaplayllä.

Tour de Ski jatkuu lauantaina perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisoilla. Sekä naiset että miehet sivakoivat Val di Fiemmessä 15 kilometriä.

Hyvärinen kertoi sprintin jälkeen odottavansa kiertueen toiseksi viimeistä etappia.

”Aina kun olen sanonut, että odotan jotain, on tärkeä kisa tai jotain muuta, niin on mennyt ihan päin persettä. Mutta kopastaan huomenna”, hän sanoi.

”Se on kuitenkin hyvä matka ja tuo latu on tosi kova. Siellä saa puhaltaa sen, mitä keuhkoista lähtee.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut