Krista Pärmäkoski hiihti jälleen toiseksi ja nousi Tourilla kärkikolmikon tuntumaan – Frida Karlsson kasvatti etumatkaansa kiertueen kärkipaikalla, Niskanen menetti asemiaan

Pärmäkoski kertoi hiihtäneensä takaa-ajon Tour de skin kokonaiskilpailu eikä kilpailun voitto mielessään.

Tour de Ski sujuu Suomen naisilta odotetusti Suomen miehiä vahvemmin.

4.1. 17:19

Krista Pärmäkoski kamppaili toiseksi maastohiihdon Tour de ski -kiertueen neljännessä kilpailussa ja nousi kokonaistilanteessa kolme sijaa neljänneksi. Hän jäi vapaan hiihtotavan 20 kilometrin takaa-ajossa 14,1 sekuntia Ruotsin Frida Karlssonista.

Norjan Tiril Udnes Weng oli Oberstdorfin kilpailussa kolmas. Kerttu Niskanen sijoittui 15:nneksi. Jasmi Joensuu oli 27:s ja Anne Kyllönen 28:s.

Karlsson johtaa kiertueen kokonaiskilpailua lähes puolentoista minuutin turvin ennen Wengiä ja Norjan Anne Kjersti Kalvåta. Pärmäkoski on neljäntenä ja Niskanen viidentenä.

Pärmäkoski on jäänyt 1.41 ja Niskanen 1.55 Karlssonista.

Pärmäkoski kertoi hiihtäneensä takaa-ajon Tour de skin kokonaiskilpailu eikä kilpailun voitto mielessään. Pärmäkoski huolehti suurimmaksi osaksi kärkiryhmän vauhdinpidosta sen jälkeen, kun hän sai Wengin ja Kalvån kanssa kärjestä startanneen Karlssonin kiinni seitsemässä kilometrissä.

”Laitoin lisää kaasua, kun Kalvå alkoi tippua ja Weng yritti keulapaikalla ottaa vauhtia pois”, Pärmäkoski perkasi kilpailua V Sportilla.

”Oli pakko vetää”, vaikka tiesin sen voiton kannalta vääräksi taktiikaksi.

Samalla Pärmäkoski pyrki kohentamaan asemiaan kiertueen kokonaistilanteessa hiihtämällä eroa kärkikaksikon vauhdista pudonneisiin norjalaisiin.

Niskanen jäi lössissä jumiin

Kerttu Niskanen hiihti takaa-ajon isossa ryhmässä, jossa keltään ei löytynyt rohkeutta yrittää kärkeä kiinni. Hän jäi lähes kaksi minuuttia kilpailun voittajasta.

”Piti vain hiihtää porukassa. Siihen tuli iso lössi, jossa mentiin aika pitkään hiljaa”, Niskanen kertoi V Sportilla.

”Olin valmis hiihtämään viimeiset kierrokset kovaa, mutta kukaan ei oikein lähtenyt pitämään vauhtia. Tiesin, ettei kirini riitä vapaalla hiihtotavalla”, joten keskityin hiihtämään sekunnit talteen.

Tour de ski jatkuu välipäivän jälkeen Italian Val di Fiemmessä. Perjantaina hiihdetään perinteisen hiihtotavan sprintti, lauantaina perinteisen hiihtotavan 15 kilometriä yhteislähtönä ja sunnuntaina vapaan hiihtotavan kymppi yhteislähtönä Alpe Cermisin loppunousuun.

”Kisa kerrallaan. Yritetään parasta”, Niskanen tiivisti jatkonäkymät.

Välipäivän aikana suomalaiset haalivat energiaa kehoonsa.

”Yritetään tankata. Pitää saada riittävästi energiaa kroppaan. Välipäivä tulee tarpeeseen”, Pärmäkoski sanoi torstain ohjelmastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut