SSS: Korihaiden ja Pyrinnön pelissä oli väärä lopputulos – Päävalmentaja: ”Liitto tekee päätöksensä, ja me ihmettelemme sitä sen jälkeen”

Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen huomasi epäkohdan videolta purkaessaan peliä seuraavana päivänä.

Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen kommentoi Korihait-pelin lopputuloskohua. Kuva viime kevään ottelusta Salon Vilpasta vastaan.

4.1. 17:52

Aamulehti

Salon Seudun Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Uudenkaupungin Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön välisessä viime viikon perjantaina pelatussa ottelussa oli skandaalimaisesti väärä lopputulos.

Peli päättyi Korihaiden voittoon lukemin 84–81. Salon Seudun Sanomat teki Ruudun lähetyksen kautta tarkastuksen, jonka mukaan kumpikin joukkueista teki 83 pistettä.

Epäkohtaan oli kiinnittänyt ensimmäisenä huomiota Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen, kun hän oli käynyt läpi videoita edellispäivän pelistä. Sopanen kommentoi Salon Seudun Sanomien artikkelissa, että oli huomannut tulostaulun olleen jo läpi pelin sekaisin ja että toimitsijapöydältä vakuutettiin tuomareille tilanteen olevan oikea.

Samaa Sopanen kertoo myös Aamulehdelle.

”Pöytäkirjassa oli ainakin neljän pisteen heitto. En tiedä, onko pöytäkirjaa sormeiltu jälkeenpäin vai eikö pisteitä ole merkattu. Nämä olivat niin isoja toimitsijavirheitä, että ne vaikuttivat kiistatta lopputulokseen”, Sopanen sanoo.

Suurin kömmähdys tapahtui pelin toisella neljänneksellä, kun Pyrinnön Tomas Pihlajamäen kori merkittiin vastustajalle. Ennen koria Pyrintö johti 31–29, mutta sen jälkeen tilanteeksi merkittiinkin 31–31.

”Herran haltuun”

Sopanen ei osaa arvioida, millainen on Koripalloliiton ratkaisu erikoisesta tilanteesta. Asia on nyt liiton selvityksessä.

”Herran haltuun. Koripalloliitto tekee päätöksensä, ja me ihmettelemme sitä sen jälkeen”, Sopanen kommentoi Aamulehdelle.

”Tietyllä tavalla ymmärrän haluttomuuden pelata pelejä uudestaan. Varmaan liitto etsii tapoja, että ei tarvitsisi pelata uudestaan. Se voi olla tosi ratkaiseva toimihenkilövirhe, kun kyseessä ovat häntäpään jengit. Jos esimerkiksi sarjapaikka ratkeaa suuntaan tai toiseen siten, että esimerkiksi Korihait säilyy tosi niukasti näiden pisteiden ansiosta, urheilulliset panokset ovat aika kovat.”

Pyrintö kohtaa Korihait uudestaan heti perjantaina, tällä kertaa kotikentällään. Sopanen myöntää, että tuloskohu antaa joukkueelle lisäsytykettä revanssiin.

”En usko, että liiton päätös tulee ennen perjantain peliä. Latauksemme on vahva. Tämä on meille hyvityksen mahdollisuus. Tulemme peliin varmasti täynnä ekstrakiukkua.”

Päävalmentaja on huolissaan joukkueen reaktiosta, jos oikeus ei toteudu.

”Jos pelin jälkeen kuulemme päätöksen, että tulos ei muutu ja saimme ansaitsemattoman tappion, sitten voi joukkue mennä aika syvälle. Tämä on totista bisnestä, ja tuollainen olisi vaikea asia käsiteltäväksi”, Sopanen sanoo.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut