Sarjajohtaja Puijo Wolley tylsytti Kangasalan hyökkäyspelin täysin – Kotijoukkueen jokerikortti ei käynyt vielä kentällä

Kuopiolaisvieras nousi pitkältä takamatkalta 3–2-voittoon naisten lentopalloliigan kärkikamppailussa.

Kentän kuningatar Reina Tokuku jujuttaa pallon Kangasalan torjujien Netta Rekolan (vas.) ja Roosa Heikkiniemen taakse.

4.1. 22:40

Kangasala

Kahden erän jälkeen näytti vahvasti siltä, että LP Kangasala pehmittää syksyn kohujoukkueen Puijo Wolleyn ja nousee naisten lentopalloliigan kärkipaikalle.

Mutta katin kontit. Kuopiolaisvieras löysi uuden virtapiikin tahmean alun jälkeen, ryhtyi puolustamaan palloja suurella antaumuksella ja tylsytti pikku hiljaa Kangasalan hyökkääjien terän.

Puijo Wolley nousi pitkältä takamatkalta maukkaaseen 3–2 (23–25, 21–25, 25–19, 25–17, 15–6) -voittoon ja venytti sarjajohtonsa neljään pisteeseen.

Kauden tässä vaiheessa ei jaeta vielä mestaruutta eikä mitaleita, mutta täydellinen käänne oli varmasti Kangasalan pelaajille jonkinasteinen shokki.

Tai ainakin herätys.

Viimeistään nyt kaikki oivalsivat, ettei voittoja napsita sinnepäin-esityksillä.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen.

Kylmät tilastot kertovat karusti, mihin Kangasalan voitto kariutui. Hyökkäyspeli hyytyi kohtalokkaasti pelin edetessä.

Laitureiden lyöntiprosentit eivät herätä hurraa-huutoja: Roosa Heikkiniemi 12, Viivi Pyhäjärvi 18, Neea-Maria Joki 26, Katherine Regalado 27 ja Iida Pöllänen 30.

Olisi ollut hämmentävää, jos näillä lukemilla olisi voitettu.

Toki pitää muistaa, että Heikkiniemi palasi noin kuukauden sairauslomalta ja Pyhäjärvi pelasi verkkokierroksia ensimmäisen kerran sitten viime kevään.

”Noilla hyökkäyslukemilla ei kuulunutkaan voittaa. jos olisimme voittaneet, silloin kyseessä olisi ollut äärimmäisen huonotasoinen peli. Tällä esityksellä pitää olla pisteeseen tosi tyytyväinen”, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen summasi.

Pallo hukassa. Kangasalan Laura Laukkanen (vas.), Iida Pöllänen, Neea-Maria Joki ja Emmi Jalonen ovat eksyksissä.

Jokerikortti piilossa

Keränen piti vielä tuoretta jokerikorttiansa piilossa. Viime kauden pörssikuningatar Iina Andrikopoulou vahvistaa joukkuetta loppukauden.

Andrikopoulou liittyi Kangasalan harjoitusvahvuuteen joulun alla ja on tiivistänyt tahtiansa pikku hiljaa. Hän on toistaiseksi mukana farmisopimuksella Lempo-Volleyn ykkössarjajoukkueesta.

”Iinan arki on edelleen erilainen kuin muiden. Tavoitteena on nostaa harjoitusmääriä ja -intensiteettiä pikku hiljaa. Tekemistä riittää vielä paljon”, Keränen kuvaili.

Ei vielä. Viime kauden pörssivoittaja Iina Andrikopoulou ei päässyt keskiviikkona kentälle.

Andrikopoulou on kärsinyt koronan jälkioireista viime kevään pudotuspeleistä lähtien. Kun sydäntä puristi, syke nousi tosi korkealle ja kylkiäiseksi tuli vielä rajuja päänsärkykohtauksia, peli vihellettiin poikki. Hakkurilta löydettiin sydänpussitulehdus. Sen jälkeen hän joutui kahdeksi kuukaudeksi täyslepoon.

Sivuvaikutuksia ilmeni vielä pitkin syksyä.

Samalla hän menetti jo valmiina olleen ammattilaissopimuksen Ranskaan.

Kangasalan pelaajatilanne näyttää nyt paljon valoisammalta kuin joulukuun alussa. Silloin liigasyksyn päättäneestä Arctic Volley -kamppailusta puuttui peräti viisi pelaajaa: hakkuri Regalado, passari Nea Luntamo sekä laiturit Pyhäjärvi, Heikkiniemi ja Emmi Riikilä.

Flunssainen Regalado tervehtyi nopeasti, mutta muut ovat edelleen kuntouttamisvaiheessa.

Puijo Wolley juhlii vierasvoittoa, Kangasalan Emmi Jalonen (vas.), Netta Rekola, Iida Pöllänen, Laura Laukkanen, Katherine Regalado ja Viivi Pyhäjärvi keräävät jo voimia seuraavaan taistoon.

Puijo Wolley kauden yllättäjä

Päänsä kolauttanut Luntamo ja takareiteensä ikäviä tuntemuksia saanut Heikkiniemi tarkkailevat vointiansa. Jalkavammaansa parannellut Pyhäjärvi hyppii yhä säästeliäästi. Polvileikkauksessa käyneen Riikilän tilanne on selkein – tämän kauden pelit on pelattu.

”Pidetään Emmille peukkua, jotta hän ehtisi kuntoutua ensi syksyn EM-kisoihin mennessä”, Keränen tuumi.

Neljättä liigakautta pelaava Puijo Wolley on kiistattomasti kauden suurin yllättäjä. Kuudenneksi sijoittunut kuopiolaisjoukkue väläytteli jo talvena. Nyt on tullut iso harppaus sarjan kärkijoukkoon.

Puijo Wolley on todistanut osaamisensa paitsi kentällä myös kentän ulkopuolella. Kuopiolaiset ehtivät sopia jo ensi kaudesta liigasyksyn kirkkaimman tähden Oksana Rusnachenkon kanssa. Ukrainalaispassari on valittu sarjan tähdistöön jo kolmena kuukautena.

Mitä tapahtui?

Puijon usko säilyi

Kelkka kääntyi: Kangasala hallitsi kuutta ensimmäistä kotiotteluansa suvereenisti ja hävisi niissä vain kaksi erää. Nytkin Arttu Keräsen johtamat joukot nappasivat kaksi ensimmäistä erää, kunnes kelkka kääntyi täydellisesti. Kuopiolaisvieras vei lopun tyrmäävästi Reina Tokukun (23/+15) ja Ella Autereen (19/+14) johdolla.

Koko rahalla: Puijo Wolley on pelannut tällä kaudella kymmenen vierasottelua, joista peräti kahdeksan on venynyt viiteen erään.

Entä nyt? Kangasala käy sunnuntaina Huittisissa LP-Vampulan vieraana. Sen jälkeen ohjelmassa on viisi peräkkäistä kotiottelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut