Färsaarten lentopallomestarit kiertävät Pirkanmaata loppuviikosta – tästä on kyse

Lempo-Volley ja Lujo-Lukko pelaavat ensimmäiset kansainväliset ottelunsa.

Mjølnirin joukkue rakentuu Färsaarten maajoukkuepelaajien ympärille.

4.1. 21:36

Aamulehti

Pirkanmaalla kiertää loppuviikosta harvinaisia lentopallovieraita. Färsaarelainen Mjølnirin joukkue kohtaa Lempäälän Lempo-Volleyn torstaina, Pälkäneen Luja-Lukon perjantaina ja tamperelaisen Rantaperkiön Iskun sunnuntaina eli pirkanmaalaiset miesten ykkössarjan joukkueet.

Lempo-Volleylle ja Luja-Lukolle kyseessä on ensimmäinen kansainvälinen ottelu seurojen historiassa.

Mjølnir on voittanut Färsaarten mestaruuden neljästi putkeen ja yhteensä 12 kertaa. Joukkueen oli tarkoitus pelata Tampereella Pohjoismaiden seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa vuoden alussa. Tuo turnaus peruuntui, mutta Mjølnir ei saanut peruttua lentojaan.

Siinä vaiheessa hätiin tuli Lempo-Volleyn pelaaja Tomi Rumpunen. Rumpunen on Mjølnirin argentiinalaisen pelaajavalmentajan Cristian Imhoffin entinen seurakaveri. Rumpunen sai järjestettyä färsaarelaisille ystävyysottelut, jotta Suomen-vierailusta ei tule täysin turha.

”Sovimme heidän kanssaan pelejä ja muun muassa ruokailua Lempäälässä pelin jälkeen. Hienoa, että pääsivät muuttamaan matkansa hyödylliseksi ystävyysotteluiden myötä”, Rumpunen toteaa Lempo-Volleyn sivuilla.

Imhoff, 36, on vaikuttanut Färsaarilla vuodesta 2020 lähtien. Hän on valmentanut siellä junioreita sekä naisten ja miesten maajoukkueita. Mjølnirin joukkue rakentuu Färsaarten maajoukkuepelaajien ympärille.

”Mielenkiintoista nähdä, millainen taso ja joukkue heillä on. En osaa entuudestaan arvioida yhtään”, Rumpunen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut