Tour de Skin takaa-ajokisa meni välillä ihan seisoskeluksi – suomalaismiehillä synkkää

Norjan hiihtohirmu Johannes Høsflot Klæbo voitti Tour de Skin 20 kilometrin kisan Oberstdorfissa.

Johannes Høsflot Klæbolla on ollut syytä hymyyn Tour de Skillä.

4.1. 14:14

Oberstdorfin miesten 20 kilometrin takaa-ajokisassa nähtiin keskiviikkona tympeä näytelmä. Vapaalla hiihtotavalla käyty kilpailu eteni yli 20 hiihtäjän letkana sopuisasti loppusuoralle asti.

Viimeisellä kierroksella hiihtäjät panivat välillä kävelyksi ellei jopa seisoskeluksi, kun kukaan ei halunnut vetää letkaa.

Paras kuitenkin selviytyi voittajaksi tässäkin kisassa. Norjan hiihtohirmu Johannes Høsflot Klæbo otti keulapaikan ajoissa ja hiihti jo neljänteen voittoon tämän vuoden Tour de Skillä.

Norjan Sindre Björnestad Skar oli takaa-ajossa toinen ja Italian Federico Pellegrino kolmas. Klæbo johtaa kokonaiskilpailua 12 sekunnin erolla Pellegrinoon.

Suomalaisittain päivä oli synkkä. Perttu Hyvärinen oli parhaana 30:s. Hän jäi kärjestä reilun minuutin. Markus Vuorela oli 45:s ja Lauri Lepistö 58:s. Ville Ahonen ei lähtenyt lainkaan kisaan. Iivo Niskanen jätti Tourin kesken jo tiistain kymmenen kilometrin kisassa.

Hyvärinen myönsi Viaplayn haastattelussa, että jalka painoi aamusta asti. Vuorela arvioi, että suksi ei toiminut, mutta ei välttämättä mieskään.

”En pysynyt mukana missään letkassa. Pitää kuitenkin ensin vähän miettiä ennen kuin alkaa laukomaan.”

Tour de Skillä on jäljellä vielä kolme kisaa. Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi arvioi, että kilpailijat säästelivät itseään Tourin loppuratkaisuihin, kun siihen oli mahdollisuus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut