Jalkapallon supertähdet ylistävät ja muistavat Peleä – ”Lepää rauhassa kuningas”

Kolme maalia vuoden 1966 MM-finaalissa tehnyt Geoff Hurst tunsi ylpeyttä, että pelasi aikoinaan Peleä vastaan.

Pele ja Mbappe vuonna 2018.

29.12.2022 22:32 | Päivitetty 29.12.2022 22:55

Ranskan jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Kylian Mbappe arvioi, että Pelen merkitys jalkapalloilulle ei unohdu koskaan. Pele kuoli torstaina 82-vuotiaana, ja moni pitää häntä kaikkien aikojen parhaana pelaajana.

"Jalkapallon kuningas on jättänyt meidät, mutta hänen perintönsä elää. Lepää rauhassa, kuningas”, Mbappe kirjoitti Twitter-tilillään.

Tviitin ohessa on kuva, jossa Pele ja Mbappe poseeraavat poski poskea vasten. Pele onnitteli Mbappea neljä vuotta sitten, kun tämä oli voittamassa Ranskalle maailmanmestaruutta Venäjän MM-turnauksessa 2018.

Ennen joulua päättyneissä Qatarin MM-kisoissa Mbappe koki finaalitappion Argentiinalle loppuottelussa. Argentiinan riveissä pelasi Peleen verrattu taituri, Lionel Messi.

Pele voitti urallaan kolme maailmanmestaruutta, mihin ei ole yltänyt kukaan muu jalkapalloilussa. Mestaruudet tulivat vuosien 1958, 1962 ja 1970 MM-kisoista. Pelen mestaruuksien välissä juhli Englanti, joka oli paras vuoden 1966 kotikisoissaan.

Englannin MM-joukkueen pelaaja Geoff Hurst ylisti Peleä kaikkien aikojen parhaaksi. Hän kohtasi Pelen vuoden 1970 MM-kisoissa, jossa Brasilia kukisti Englannin 1–0.

"Minulla on useita muistoja Pelestä. Hän on eittämättä paras pelaaja, jota vastaan olen koskaan pelannut. Omista joukkuekavereistani nostan Bobby Mooren ykköseksi, Hurst kommentoi Twitterissä.

"Olen ylpeä siitä, että olen pelannut samalla kentällä hänen kanssaan. Lepää rauhassa ja kiitos sinulle”, Hurst kirjoitti.

Hurst ja Mbappe ovat ainoat miespelaajat, jotka ovat tehneet MM-finaalissa hattutempun eli kolme maalia.

Lionel Messi, Pele ja Neymar tulevat kaikki jäämään jalkapallon historiankirjoihin legendoina.

”Muovasi jalkapallosta taidetta”

Pele muovasi jalkapallosta taidetta, arvioi puolestaan Brasilian ja Pariisin Saint-Germanin tähtipelaaja Neymar.

"Ennen Peleä 10 oli vain numero”, Neymar viittasi Pelen pelinumeroon.

Neymarin mukaan ennen Peleä jalkapalloilu oli vain urheilua, mutta Pelen taituruuden ja pelitaitojen ansiosta siitä tuli taidetta ja viihdettä. Pele johdatti Brasilian kolmeen maailmanmestaruuteen, mikä nosti maan jalkapalloilun arvostusta ympäri maailman.

Pele kuului urheilussa samanlaisiin supertähtiin kuin ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan hallitsija Muhammad Ali aikoinaan. Ali kuoli 74-vuotiaana kesäkuussa 2016.

Vajaat kaksi viikkoa sitten MM-voittoa juhlinut Argentiinan kapteeni Lionel Messi julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän poseeraa Pelen kanssa.

"Lepää rauhassa, Pele”, Messi kirjoitti.

Portugalin tähtipelaaja Cristiano Ronaldo arvioi, että Pele oli miljoonille inspiraation lähde.

Cristiano Ronaldo ja Pele vuonna 2009.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut