Uskomaton ilta siivitti Luka Dončićin NBA-historiaan

Dončić on NBA-historian ensimmäinen vähintään 60 pistettä, 20 levypalloa ja 10 syöttöä tilastoihinsa yhdessä ottelussa saanut pelaaja.

Dallas Mavericksin Luka Dončić oli pitelemätön New York Knicksiä vastaan.

28.12.2022 19:51

Koripalloliiga NBA:n Dallas Mavericksia edustava slovenialainen Luka Dončić hinasi joukkueensa voittoon New York Knicksiä vastaan upean NBA-ennätyksen jälkeen.

Dončić, 23, heitti 60 pistettä, otti 21 levypalloa ja syötti kymmenen koria, kun Mavericks nousi kotiparketillaan 126–121-jatkoaikavoittoon.

Hänestä tuli samalla ensimmäinen NBA-pelaaja, joka tekee ottelussa vähintään 60 pisteen ja 20 levypallon tripla-tuplan.

”Olen hemmetin väsynyt. Tarvitsen palautumisoluen”, Dončić vitsaili ottelun jälkeisessä haastattelussa.

60 pisteen tripla-tuplaan on yltänyt ennen häntä vain James Harden, joka pussitti 60 pistettä, otti 10 levypalloa ja syötti 11 koria vuonna 2018. Vähintään 50 pisteen tripla-tupliakin oli tehty ennen Dončićin huippuiltaa vain kuudesti aiemmin.

Hieno tasoitus

Slovenialaiselle levypallojen määrä on uran korkein ja tripla-tupla seitsemäs. Hänen piti yltää ihmetekoihin, jotta Dallas sai venytettyä pelin jatkoajalle.

Dončić kruunasi ottelunsa varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla heittämällä vapaaheittonsa tahallaan ohi ja upottamalla tämän jälkeen pallon koriin.

Mavericks oli tilanteessa tappiolla lukemin 113–115, joten yksi piste vapaaheitosta 4,2 sekuntia ennen loppua ei olisi riittänyt viemään peliä jatkoajalle.

Dončićin ratkaisu toi joukkueelle kaksi pistettä ja paketoi Mavericksin takaa-ajon upealla tavalla. Isännät olivat yhdeksän pisteen tappioasemassa 45 sekuntia ennen loppua.

”Olin onnekas. Heitin vain pallon ylös”, slovenialainen jutteli.

Dončić pussitti jatkoajalla seitsemän Dallasin kaikkiaan 11 pisteestä. Kotiyleisö osoitti hänelle äänekkäästi suosiotaan ottelun ratkettua.

”Hän on erityinen”, Mavericksin valmentaja Jason Kidd ylisti tähteään.

”Sellaisen tekeminen on vaikeaa, mitä kukaan ei ole tehnyt aiemmin. Mukana on ollut jokunen loistava pelaaja ennen häntä.”

Dončić on pelannut Dallasissa vuodesta 2018 lähtien. Hänet on valittu liigan vuoden tulokkaaksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut