Se oli senteistä kiinni – Koovee järjesti hurjat karkelot ja nousi kolmen maalin takaa voittoon

Torstai-illan yllätyshahmo Santeri Aalto kruunasi tamperelaisten kirin upottamalla KeuPan jatkoajalla.

Koovee pääsi juhlimaan voittoa tuhatpäisen yleisön edessä.

29.12.2022 22:18

Aamulehti

Koovee aloitti Mestiksen runkosarjan toisen puolikkaan hurjilla karkeloilla.

Tamperelaisjoukkue nousi ennätysyleisönsä edessä kolmen maalin takaa riemukkaaseen 6–5-voittoon keuruulaisesta KeuPa HT:stä.

Hakametsän maalijuhlia seurasi peräti 1023 katsojaa.

Koovee joutui kaivamaan täysosuman syvältä. KeuPan 4–0-johto oli avauserän ylivoimapelin aikana muutaman sentin päässä, mutta puolustaja Elias Ruusu pääsi putsaamaan kiekon viime tingassa maaliviivalta.

Ruusun purku avasi sattumalta puolittaisen läpiajon Santeri Aallolle. Illan ykköshahmo kruunasi nousunsa upottamalla kiekon KeuPa-vahti Oskari Parviaisen taakse.

”Se oli legendaarinen luodin väistö”, Kooveen valmentaja Miikka Kuusela tiivisti tilanteen osuvasti.

Sankarin viitta laskostettiin Aallon harteille, kun hän ratkaisi värikkään kamppailun jatkoajalla KeuPan Eetu Mäen lahjoittamasta läpiajosta.

Aalto oli tehnyt ennen KeuPa-peliä vain yhden osuman tällä kaudella.

Okko Kangasniemi teki ottelussa yhden syöttöpisteen.

Vaiherikas syksy

Koovee aloitti Mestis-kautensa upeasti voittamalla kuudesta ensimmäisestä pelistään neljä.

Tilanne muuttui radikaalisti lokakuun alussa, kun tamperelaisjoukkue määrättiin pelaamaan Imatralla joukkueeseen iskeneestä koronasta huolimatta. Loppujen lopuksi Koovee joutui lähtemään Ketterän vieraaksi yhdeksällä kenttäpelaajalla ja kahdella maalivahdilla.

Jami Hännisen ja Jeremi Wehmaksen peliaika (molemmilla 43,04) ylitti kaikki inhimillisyyden rajat.

Kooveen epäonneksi tauti iski otteluruuhkan keskellä. Pahasti siipirikkoinen joukkue kahlasi seitsemän päivän sisään läpi neljä peliä. Jakso sisälsi Imatran-keikan jälkeen vielä vierailut Kajaaniin ja Rovaniemelle.

Marraskuulle tuli vielä neljän ottelun tappioputki, kunnes Koovee sai käännettyä kurssinsa ja säilytti samalla tuntuman kärkikuusikkoon.

Suoraa pudotuspelipaikkaa mielivä joukkue voitti ennen joulua kahdeksasta kamppailustaan kuusi. Hieno sarja jatkui nyt Hakametsässä.

”Syksy oli vaiherikas ja paikoittain aika synkkä, mutta onneksi saimme käännettyä laivan tässä vaiheessa oikealle kurssille”, Kooveen toimitusjohtaja Pekka Hemmilä huokaisi.

Pelin viilaamiseen on runsaasti aikaa, sillä Mestiksen runkosarjaa on jäljellä vielä reilut kaksi ja puoli kuukautta.

”Keväällä ovat perinteisesti vahvoilla ne joukkueet, mitkä pystyvät parantamaan eniten kauden mittaan. Siinä on meille hyvä haaste.”

Jakub Malek torjui ottelussa 23 kertaa.

”Liian kapea ratkaisijajoukko”

Kooveen tuloksenteko on jäänyt toistaiseksi pitkälti ykkösketjun Okko KangasniemiSanttu HakanenSamu Markkula varaan. Toistaiseksi vain viisi KooVeen pelaajaa on saavuttanut viidentoista tehopisteen rajan.

”Liian kapealla ratkaisijajoukolla mennään. Vastuunkantajia tarvittaisiin enemmän. Katsellaan koko ajan, löytyisikö jostain meidännäköistä vahvistusta”, Hemmilä kommentoi arvoituksellisesti.

Koovee latasi isot odotukset Tomi Iso-Mustajärven suuntaan viime kevään jäljiltä. Iso-Mustajärvi auttoi silloin Ilveksen liigajoukkuetta kevään ja sai palkinnoksi pronssimitalin.

Nyt sentterin kausi päättyi jo ennen joulua pelaajan ja seurajohdon yhteisellä päätöksellä.

”Tähän ratkaisuun päädyttiin, koska pelaamisen ja siviilityön yhdistäminen osoittautui liian raskaaksi.”

Koovee vahvisti syksyn mittaan myös valmennustiimiänsä. Juha Juujärvi aloitti Kuuselan apuna marraskuun puolivälissä. Kaksikon yhteistyö on toiminut hyvin.

Vuodenvaihteen maajoukkuekomennukset ovat jättäneet lovensa myös Kooveen riveihin. Tšekkihyökkääjä Jakub Kos on nyt Tshekin mukana 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. Emil Järventie on 18-vuotiaiden maajoukkueen matkassa.

Lisäksi Ilves on nostanut Samu Baun liigajoukkueen vahvuuteen.

Mitä tapahtui?

Jäähyt myrkkyä Kooveelle

Pois jäähyltä: Kooveen valmentajalla Miikka Kuuselalla oli selkeä lääke perjantai-illan back-to-back-peliin – pois jäähyltä. KeuPa rokotti tamperelaisia torstaina kolmen rangaistuksen aikana. Lisäksi yksi osuma syntyi Kooveen jäähyn päätyttyä kuusi sekuntia aiemmin.

Veskarit vaikeuksissa: Lainavahdeilla oli hankala ilta. Kooveen Jakub Málek ja KeuPan Oskari Parviainen päästivät luvattoman helppoja osumia. Málek on Ilveksen ja Parviainen Pelicansin sopimuspelaaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut