Nuoret Leijonat loisti isoimpien tähtiensä johdolla – päävalmentajalta kehut koirankopista päässeelle lupaukselle

Nuoret Leijonat kaatoi Slovakian tiistai-iltana 5–2.

Joakim Kemell nakutti Slovakiaa vastaan tehot 1+1.

27.12.2022 22:28

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue otti MM-turnauksen avausvoittonsa voittamalla Slovakian Kanadan Monctonissa 5–2 tiistaina.

Ottelun jälkeen tv-kameran eteen asteli huojentuneen oloinen päävalmentaja Tomi Lämsä.

”Tänään joukkue oli ihan eri ilmeellä kuin eilen (Sveitsiä vastaan). Tänään saimme pelistä paljon vapautuneempaa. Siellä näkyi niitä elementtejä, joita haluamme, että meidän pelissämme pitää näkyä”, kommentoi Lämsä TV5:n haastattelussa.

Lämsä myönsi, että surkean Sveitsi-ottelun jälkeen tullut avausvoitto oli henkisesti helpottava.

”Tämän prosessin kannalta voitto oli erinomaisen tärkeä ja se, että pelin taso nousi. Tämä auttoi varmasti meidän matkaamme eteenpäin.”

Lämsä oli erityisen mielissään siitä, että Nuoret Leijonat pystyi parantamaan hyökkäyspelaamistaan avausottelusta.

”Saimme hyökkäyspeliä nopeammaksi. Me ei hidastettu niissä paikoissa, missä ei pidä hidastaa. Pakit toivat kiekkoa pidemmälle ja saimme kiekkoa hyökkääjille parempaan liikkeeseen ja sitä kautta pääsimme pohjaan.”

Tähdet vastuunkantajina

Energinen ja kurinalainen leijonajoukkue oli Slovakiaa vastaan alusta asti niskan päällä.

Nuoret Leijonat paahtoi karkumatkalle toisessa erässä, kun Joakim Kemell (1+1), Oliver Kapanen (1+1) ja Jani Nyman veivät reilussa kymmenessä minuutissa Suomen 4–1-johtoon.

”Pelin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana oli todella paljon hyviä asioita verrattuna eiliseen. Toisessa erässä saimme siitä palkinnon ja teimme kolme maalia. Se oli meille tärkeä erä”, Lämsä painotti.

Nuorten Leijonien muut maalintekijät olivat Sami Päivärinta ja Brad Lambert. Tolppien välissä Jani Lampinen torjui 22 kertaa. Slovakia teki molemmat maalinsa ylivoimalla.

Yksilöistä Lämsä halusi nostaa erityisesti esille ykkösketjun tähdet. Ja kolmosketjussa pelanneen Lambertin.

”Kapteeni Oliver Kapanen nosti merkittävästi tasoaan. Kuin myös hänen laiturinsa Joakim Kemell. Hän oli tänään pelipäällä. Myös Brad Lambert väläytteli erikoisosaamistaan. Nämä ovat erittäin tärkeitä ja hyviä merkkejä.”

Nuoret Leijonat kohtaa seuraavaksi torstaina Latvian.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut