Madrero paikkasi pahan laukan: ”Metriäkään se ei juossut tosissaan”

Lupaava ruuna Madrero otti avausvoittonsa Teivossa.

Olli Koivunen ohjasti kaksivuotiaan Madreron kilpailu-uran avausvoiton.

27.12.2022 21:36

Kaksivuotiaat lämminverivarsat olivat vauhdissa Teivon tämän vuoden viimeisissä raveissa tiistaina. Koska lähdöissä maksettiin korotetut palkinnot, startin ykkönen, Olli Koivusen ohjastama Madrero, kuittasi uransa avausvoitosta 2 100 euroa ajalla 20,6/2 100 metriä.

”Tosi hieno suoritus ruunalta. Metriäkään se ei juossut tosissaan. Lupaava hevonen”, Koivunen kertoi voittajahaastattelussa.

Madreron avausvoitto ei tullut helpolla. Hevonen laukkasi lähdössä lähes hylkäykseen asti, mutta otti silti ensimmäisen tolppansa. ”Hevonen hölmistyi, kun se pääsi keulaan. Laukka johtui rutiinin puutteesta”, Koivunen kertoi.

Illan Toto5-peli käynnistyi pienellä yllätyksellä, kun sopivasti viimeisessä kaarteessa tilaa saanut Esa Holopaisen tamma Father’s Hope kiri Teivon rahasuoran terävimmin. Voitto tuli ajalla 15,8/2 120 metriä. ”Hyvä esitys hevoselta. Tarkoitus oli antaa nätti juoksu tammalle. Kaikki meni kuitenkin nappiin”, Holopainen iloitsi.

Viime tiistaina kakkoseksi jäänyt Markku Niemisen tallin Callela Ladybird oli pelattu T5-rivin pankiksi. 73 prosentin peliosuudesta huolimatta tamma oli pelaajien luottamuksen arvoinen ja voitti lähdön Hannu Torvisen ohjastamana ajalla 16,0a/2 100 metriä.

”Tamma oli aika latautunut, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Toiseen yritykseen hevonen oli jo hieman rennompi”, Torvinen totesi.

Toto5-peli päättyi kylmäveristen 2 100 metrin tasoitusajoon ja sen vei paalulta lähtenyt suosikki Villiveko koko matkan johdon jälkeen. Kauden neljäs peräkkäinen voitto tuli ajalla 29,4/2 100 metriä. ”Koska hevosta on pystytty ajamaan säännöllisesti, ruunaan on tullut kovuutta, Moilanen kertoi.

Rivin kaksi muuta voittajaa olivat Sofie Halm ja Tim Jerry. Oikea lappu palautti 103,80 euroa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut