Ilves-juniori Nemo Pajulalle, 17, perustettu toinenkin pienkeräyslupa tuli täyteen – ihmisten anteliaisuus on ollut perheelle iso yllätys

Lantiosta alaspäin halvaantunut nuori jääkiekkoilija on saanut runsaasti sympatiaa ympäri maata.

Nemo Pajula pudotti avauskiekon tiistai-illan Ilves–KooKoo-ottelussa. Vakavasti loukkaantuneen pelaajan vierellä kapteenit Eemeli Suomi (vas.) ja Heikki Liedes. Taustalla Ilveksen U18-joukkueen kapteenisto.

22.12.2022 20:05

Lokakuun lopussa alle 18-vuotiaiden SM-sarjan ottelussa pahasti loukkaantunut Nemo Pajula, 17, on saanut laajasti tukea ja sympatiaa suomalaiselta urheiluväeltä.

”Tukea on tullut yli seura- ja lajirajojen”, Ilves ry:n toimistopäällikkö Kaija Hämelahti sanoo.

Hän on ollut organisoimassa rahankeräystä Ilveksen pelaajan laadukkaan kuntoutuksen varmistamiseksi. Ilves järjesti ensin pienkeräyksen, jonka ylärajaksi poliisiviranomaiset määrittelevät 10 000 euroa.

”Summa tuli nopeasti täyteen. Kun keräys alkoi tiistai-iltana niin maksimisumma oli kasassa jo 1,5 vuorokautta myöhemmin torstaiaamuna”, Hämelahti sanoo.

Lue lisää: Nemo Pajula, 17, kertoo Aamulehdelle hetkestä, jona hän menetti kävelykykynsä: ”Yritin nousta pystyyn ja jalat eivät liikkuneet” – Vakavasti loukkaantunut Ilves-juniori uskoo valoisaan tulevaisuuteen

Nemo Pajula on säilyttänyt elämänilonsa vakavasta loukkaantumisesta huolimatta.

Hänen mukaansa Pajulan kohtalo on saanut jääkiekkokansan ja muunkin urheiluväen liikkeelle kaikkialla Suomessa etelärannikolta Lapin tunturimaisemiin. Mukaan lähti muun muassa urheiluseuroja, erotuomarikerhoja, liigajoukkueita ja yksityishenkilöitä.

”Tukea on tullut myös ulkomailta”, Hämelahti sanoo.

Toinenkin pienkeräys täynnä

Koska ensimmäisen keräyksen tuotto tuli täyteen nopeasti, Ilves käynnisti tiistaiaamuna toisen pienkeräyksen. Tämän toisen pienkeräyksen maksimimäärä oli kasassa jo keskiviikkoaamuna.

Keräyksen suosiota lisäsi tiistai-iltana pelattu Ilveksen ja KooKoon välinen liigaottelu, jonka Ilveksen liigatoiminnasta vastaava Ilves-Hockey Oy ja Ilves ry nimesivät ”Nemo Pajulan tukiotteluksi”. Nuorukaisen kuntoutus on edennyt hyvin: hän oli paikalla Nokia-areenalla ja pudotti matsin aloituskiekon.

Jäällä oli koko Pajulan joukkue, jonka kapteenisto kerääntyi illan sankarin ympärille ennen ottelun alkua. Pajulan perhe seurasi tapahtumaa katsomossa.

”Oli kyllä tunteikas ottelu meille ja monelle Nemon kaverille myös”, pelaajan isä Jarno Pajula sanoo.

”Taisi tulla monelle pelaajallekin kyynel silmään.”

Ilveksen kannattajakatsomo huusi pojan nimeä Pajulan ollessa jäällä.

Isä sanoo perheen ilahtuneen Nemon saamasta huomiosta.

”Pojallekin on ollut iso yllätys, miten laajasti ihmiset ovat reagoineet hänen tilanteeseensa.”

Keräys jatkuu ehkä 2023

Pajulan kuntoutuksen hyväksi järjestetyt keräykset ovat olleet niin sanottuja pienkeräyksiä, koska pysyvään rahankeräykseen tarvittavan luvan saaminen kestää useita kuukausia.

Rekisteröidyllä yhdistyksellä voi olla voimassa vain yksi pysyvä rahankeräyslupa. Ilveksen pysyvä rahankeräyslupa koskee Raipe-, Hopa- ja salibandyrahastoja, joilla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista.

Pienkeräyslupia yhdistys voi saada kaksi kappaletta kalenterivuoden aikana, ja niistä päättää poliisin paikallinen lupahallinto. Ilves ry selvittää mahdollisuutta järjestää uutta pienkeräystä ensi vuonna.

Ilves ry:ssä ollaan ilahtuneita nuoren kiekkoilijan saamasta myötätunnosta.

”Ihmiset ovat osoittaneet, että ketään ei jätetä yksin”, Hämelahti sanoo.

Jarno Pajulan mukaan Nemo on motivoitunut kuntoutukseen ja uskoo kirkkaampaan tulevaisuuteen.

”Hän on sanonut, että ”kyllä minä ainakin kävelen vielä joskus ja ehkä vedän luistimetkin jalkaan”.”

Pajulaa on hoidettu Hatanpään puistosairaalassa, mutta perjantaina hän pääsee kotilomalle ja joulun viettoon perheensä parissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut