Joonatan Kovasen neljän maalin ilta avitti Nokian KrP:n neljän ottelun voittoputkessa joulutauolle

Nokialaiset vankistivat kakkostilaansa miesten salibandyliigan sarjataulukossa.

Joonatan Kovanen oli keskiviikkona pirteällä pelipäällä.

21.12.2022 21:35

Aamulehti

Nokian KrP hyödynsi vaisun Espoon Oilersin sekavan pelaamisen, virheet ja laukoi pilkuntarkasti, kun joukkue nappasi voiton miesten salibandyliigan keskiviikon vierasottelussa lukemin 5–8 (1–2, 2–3, 2–3).

Voiton myötä joukkue pääsee joulutauolle tukevammalta sarjataulukon kakkostilalta neljän ottelun voittoputkessa, kaksi pistettä TPS:n takana. KrP:n takana pakka on tasaisempi ja Classic, Happee, Oilers, SPV ja Indians ovat kaikki neljän pisteen sisällä.

Oilers suuntaa joulutauolle huomattavasti synkemmissä tunnelmissa. Joukkue on kerännyt edellisistä viidestä ottelusta vain kolme pistettä, joten espoolaisilla riittää lomalla mietittävää.

Viime kevään kiihkeän semifinaaliparin kohtaaminen ei tällä kertaa ollut odotetun kiihkeä. Laadukkaan salibandyottelun sijaan kohtaamista voisi pikemmin kutsua tapahtumarikkaaksi salibandyotteluksi.

Lue lisää: Tasoitus kahdeksan sekuntia ennen loppua – KrP nousi voittoon lähes mahdottomasta tilanteesta

Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen tarjosi monenlaisia käänteitä ja tapahtumia. Maaleja syntyi ylivoimalla, tasakentällisillä ja tyhjään maaliin. Maaleja syntyi myös paikaltaan pois siirtyneeseen maaliin ja rangaistuslaukauksesta.

Hattutemppu erään

Ottelun ensimmäinen maali syntyi jo 30 sekunnin pelin jälkeen, viimeinen 20 sekuntia ennen pelin loppua. Lisäksi ottelussa nähtiin KrP:n Joonatan Kovasen hattutemppu yhden (toisen) erän aikana. Kovanen viimeisteli ottelun neljännen maalinsa tyhjään maaliin ottelun loppuhetkillä.

”Molemmat joukkueet olivat ehkä vähän joulumielellä jo liikenteessä. Matsissa ei ollut niin paljon tunnetta kuin Oilersin kohtaamiselta olisin odottanut”, pohdiskeli Kovanen ottelun jälkeen, mutta oli tyytyväinen joukkueen voittoon.

Ottelun erikoisuus oli myös se, että Oilersin Ilari Talvitie triplasi lyhyessä ajassa yhden kauden tehdyt maalinsa. Aiemmin tällä kaudella yhden maalin tehnyt konkaripuolustaja maalasi keskiviikkona kaksi kertaa. Se ei ole Oilersin pitkäaikaiselle pelaajalle jokapäiväistä.

Joona Rantala ei tehnyt ottelussa ainuttakaan maalia, mutta ahkeroi syöttötehtävissä ja keräsi peräti neljä syöttöpistettä. Mikko Laakso, Juuso Ahola, Simo Paulaharju ja Nico Jonaeson viimeistelivät maalit mieheen.

KrP:n Kainulainen tyytyväinen

KrP:n päävalmentaja Janne Kainulainen oli suojattiensa suoritukseen ”enemmän kuin tyytyväinen.”

”Pojat pysyivät pelisuunnitelmassa ja kaverilta riisuttiin kaikki aseet 60 minuutiksi. Hyvä puolustusvoitto.”

Vierasjoukkueen avauspeli ei ole ollut täysin tutuissa uomissaan. Tänään nokialaisten pallollisessa pelissä alkoi näkyä totutumpaa menoa.

”Siihen on vasta syksyn mittaan keskitytty. Siinä on hiljalleen alkanut näkyä haluttuja asioita. Se alkaa vähitellen tulla selkärangasta.

Joulutauon KrP aikoo ottaa ihan rauhassa.

”Meillä on joukkueen harjoituksista kaksi viikkoa taukoa. Levätään nyt kunnolla ennen kevään rypistystä. Annetaan aikaa perheelle ja muille läheisille”, Kainulainen sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut