Tuto pehmeni pahoilla syötöillä – Finaalipaikkaa himoitsevan Akaan liigasyksyyn mahtui vain kolme tappiota

Akaan pelintekijällä Anton Välimaalla on käytössään hurja hyökkäysarsenaali.

Akaa-Volleyn syksy oli erinomainen. Iranilaishakkuri Ali Fazli (13) hyökkäsi hurjasti myös keskiviikkoiltana.

21.12.2022 21:18

Vahvassa nosteessa oleva Anton Välimaa tahditti Akaa-Volleyn vakuuttavaan 3–0 (25–23, 25–21, 25–19) -liigavoittoon Tuto Volleysta.

Välimaa jakoi palloja viisaasti hurjalle hyökkäyskalustolle ja tehtaili vielä lisukkeeksi kuusi pistettä. Ei ihme, että Akaan 638-päinen yleisö oli haltioissaan.

”On passarin kannalta hieno tilanne, kun voi heittää joka puolelle”, Välimaa maiskutteli.

Tarjoilua helpottaa vielä se, kun pahoissa paikoissa ja kireissä tilanteissa voi antaa korkean pallon Ali Fazlille.

Huimissa korkeuksissa leijaileva iranilaishakkuri ei arkaile tippaakaan. Toki sekaan tulee välillä suoria virheitäkin, mutta se on pieni murhe onnistumisten rinnalla.

Akaan kovakätinen kaarti näytti keskiviikkona vaarallisuutensa myös syöttöviivan takaa. Kymmenen ässää vei pohjan turkulaisvieraan pelinrakentelulta. Tämä ratkaisi kamppailun.

Ratkaisevin hetki koettiin avauserässä, kun Akaa nousi pitkältä takamatkalta voittoon toisen iranilaisen Mohammedreza Beikin pitkällä syöttövuorolla.

Fazli ja Beik viettävät nyt ensimmäisen joulunsa Suomessa. Mielenkiintoista kuulla myöhemmin, minkälaisena kokemuksena se syöpyy iranilaisten mieleen.

Finaalipaikkaa himoitsevan Akaan liigasyksy oli erinomainen. Olli Kunnarin luotsaama joukkue lähtee joulun viettoon kolmantena. Tilille tuli vain kolme tappiota.

”Valmentaja voi olla ihan tyytyväinen tulokseen ja ennen kaikkea nousujohteiseen trendiin. Olemme ottaneet steppejä eteenpäin”, Kunnari summasi.

Suurimpana valttina on ollut vahva hyökkäyspeli.

”Kehityskohteitakin löytyy, mutta en viitsi luetella niitä julkisesti. Elleivät vastustajat ole huomanneet, selvittäkööt itse”, Kunnari heitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut