VaLePa kesti Kerttulan hiillostuksen ja kuittasi kotitappionsa liigasyksyn suurimmalle yllättäjälle – ”Työt eivät lopu kesken”

Raision Loimu on palannut Suomen huipulle pitkän hiljaiselon jälkeen.

Hakkuri Urpo Sivula täräytti VaLePalle ratkaisupisteen Loimua vastaan. Kuva syyskuulta ottelsuta Savo-Volleyta vastaan.

17.12.2022 22:00

Kuudetta peräkkäistä lentopallomestaruutta metsästävä Vammalan Lentopallo näytti kaapin paikan liigakauden suurimmalle yllättäjälle Loimulle Kerttulan asiantuntevan yleisön edessä.

VaLePa pehmitti raisiolaisisännän syksyn huipennuksessa lukemin 3–2 (25–23, 25–19, 22–25, 22–25, 15–13) ja vankisti asemaansa sarjan kärjessä.

Kaksi ottelua vähemmän pelannut VaLePa on nyt pisteen edellä Loimua.

Kerttulan seinälle asetettu mestaruusviirien rivi kertoo olennaisimman Loimun suuruudesta. Raisiolaisjoukkue kuului takavuosina suomalaisiin lentopallomahteihin, mutta viime ajat olleet paljon vaikeampia.

Loimun tuoreimmasta SM-mitalista on kulunut jo kaksitoista vuotta.

Niinpä tämän kauden pirteitä esityksiä on tervehditty suurella ilolla ennen kaikkea lajikulttuurin näkökulmasta.

Parhaat todisteet ovat tulleet juuri kotimaan kenttiä dominoivaa VaLePaa vastaan. Lokakuun lopussa heltisi vierasvoitto Sastamalasta lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Lauantai-iltana Loimu puristi VaLePan uudestaan ahtaalle.

”Loimun menestys perustuu pitkään yhdessä jauhaneen ydinporukan selkeään tasonnostoon. Nuoret herrat Väinö Rahko, Pozo Hernandez, Tomi Saarinen, Eetu Mäki ja Esko Vuorinen tuntevat toisensa tosi hyvin ja ovat oppineet heille sopivan tavan pelata”, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko kuvaili.

Kruununjalokivenä on luonnollisesti maajoukkuehakkuri Joonas Jokela. Loimun ystävät saivat mahtavan joululahjan jo hiukan etuajassa, kun Jokela päätti jatkaa vuodenvaihteeseen kestänyttä sopimustaan kevääseen asti.

Ottajia olisi löytynyt myös ulkomailta, mutta Jokela päätti jäädä Raisioon.

”Tämä oli Loimulle luonnollisesti iso juttu. Joonas sopii heidän systeemiinsä ja pystyy hyökkäämään hyvillä tehoilla. Hän tekee paljon hyviä juttuja ja on selkeästi myös henkinen johtaja”, Kangaskokko kehui.

Taisi olla Loimun onni, kun joukkue kotimaistui puolivahingossa. Espanjalaisluotsi Aitor Barrerosin piti jatkaa työtänsä, mutta hänet vietiin isompiin ympyröihin. Kesällä julkistettiin useampi ulkomaalaishankinta, joita ei saatu syystä tai toisesta milloinkaan Suomeen.

Näin valmennusvastuu annettiin perusloimulaiselle Mika Rantaselle – upein tuloksin.

Mikä Loimun systeemin ydinkohta on?

”Pelaajat tekevät vähän virheitä hyökkäyspelissä. Suoria kenttään lyöntejä ei tule paljon, mutta oikeiden paikkojen valitseminen on torjujille erityisen tärkeätä. Näin saadaan puolustuksia ja varmistuksia”, Kangaskokko vastasi.

VaLePa todisti kylmäpäisyytensä taas kerran Raision lauantaisaunassa. Kun Loimun lämmittämä kiuas alkoi kihistä kunnolla, sastamalalaisvieras vei isäntien suurimman riemun rutistamalla viidennen erän edukseen.

Tosin pelin katkaisemiseen tarvittiin neljä ottelupalloa. Lopulta hakkuri Urpo Sivula täräytti ratkaisupisteen.

”Meidän oma peli on ihan hyvällä mallilla. Parhaimmillaan olemme tosi kova hyökkäysjoukkue. Vastaanoton ja jatkopallojen kanssa riittää vielä hiottavaa. Työt eivät lopu kesken”, Kangaskokko summasi.

VaLePa päättää syyskautensa keskiviikkona kotiottelulla Karelian Hurmosta vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut