BC Nokialle arvokas puolustusvoitto KTP-Basketista

Kotkalaiset joutuivat pelaamaan ilman joukkueen pisteykköstä Brandon Tabbia, joka loukkaantui tiistain ottelussa. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli oli perjantaina tukkoista.

206-senttinen yhdysvaltalainen Alan Herndon palkittiin BC Nokian parhaana pelaajana perjantaina.

16.12.2022 21:36

Aamulehti

Alan Herndonin vapaaheitoista käynnistyi ja Herndonin loppuhetkien urotekoihin niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä kulminoitui BC Nokian arvokas voitto miesten koripalloliigan tärkeässä keskikastin kamppailussa KTP-Basketia vastaan. Päätössummerin soittaessa loppunumeroiksi kirjattiin 73–71 (38–43).

Numeroistakin voi päätellä, että voitto oli nokialaisille vahva koko joukkueen puolustustaistelu. Hyökkäyspeli sakkasi molemmilla joukkueilla. Myös nokialaisilla, joilla oli ennen perjantaita viikon huili peleistä. KTP:lle ottelu sen sijaan oli viikon sisään kolmas.

”Jostakin syystä emme heitä tällä hetkellä hyvin. Ja koska heitämme huonosti, meidän täytyy onnistua puolustuspäässä. Koko joukkue teki paljon töitä, ja hyvä puolustus pelasti meidät tänään”, sanoi BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

KTP:lta puuttui joukkueen paras pistemies Brandon Tabb. Tabb loukkaantui vakavasti tiistain ottelussa Korihaita vastaan, kun hän kaatui korinalustilanteessa ja liukui pää edellä päin päätykatsomoa. Tabbia hoidettiin kentällä puolen tunnin ajan ennen kuin mies kannettiin kentältä paareilla pois ja kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.

Kymen Sanomat uutisoi torstaina, että Tabb oli päässyt sairaalasta kotiin. Hänellä on aivotärähdys, mutta ei vakavaa vauriota aivoissa tai niskan alueella. Tabb oli joukkueen mukana perjantaina Nokialla.

Yhdeksäs voitto

Voitto oli nokialaisille kauden yhdeksäs ja kolmas peräkkäinen. Edellinen voitto tosin myönnettiin Nokialle luovutusvoittona Kouvojen pelaajapulan vuoksi. Perjantain voitto KTP:sta juuri ennen joulutaukoa oli heikohkon syksyn pelanneille nokialaisille hyvin tärkeä. Joukkueiden edellisen kohtaamisen voitti KTP selvästi kahdeksallatoista pisteellä.

Lue lisää: BC Nokiaa parjataan nyt suomalaisissa koripallopiireissä – tästä on kyse jupakassa, jossa nokialaisia syytetään täysin turhaan

”Totta kai on kiva lyödä sinappihuntua kinkun päälle tällaisen voittopelin jälkeen”, fiilisteli BC Nokian Antero Lehto Ruudun haastattelussa.

Ottelu oli läpi illan hyvin tasainen alkua lukuun ottamatta. BC Nokia aloitti vahvasti ja karkasi jo kymmenen pisteen johtoon, mutta sen jälkeen nokialaisten puolustus nukahti pahasti. KTP:n Vili Nymanin kolme peräkkäistä upotettua kolmen pisteen heittoa toivat kotkalaiset kuin varkain pisteen päähän. Sen jälkeen ottelu eteni loppuun saakka tasaisissa merkeissä. Nymanin heittokäsi oli muutenkin kuumana. Seitsemän kolmen pisteen heittoyritystä toivat viisi onnistumista.

BC Nokialla sen sijaan niin Perrion Callandret, Alan Herndon, Niko Mattila ja Jonathan Stove osuivat vain kerran kolmesta yrityksestä, Malik Benlevi kaksi kertaa seitsemästä.

Joulutauko tulee tarpeeseen

Muuten Benlevi urakoi nokialaisista tehokkaimmin 17 pisteen ja kahdeksan levypallon veroisesti. Malik Benlevi on pelannut joukkueessa nyt seitsemän ottelua. Noista nokialaiset ovat voittaneet viisi.

Lue lisää: BC Nokia antoi lähtöpassit yhdysvaltalaispelaajalleen – kaksi uutta tilalle

Viidentoista pisteen miehiä olivat lisäksi Herndon (viisi levypalloa) ja Johnathan Stove (7 levypalloa).

BC Nokia suuntaa voiton myötä ansaitulle ottelutauolle sarjataulukon viidenneltä sijalta tasapisteissä Kobrien ja Salon Vilppaan kanssa. Seuraavan kerran joukkue on tulessa 28. joulukuuta, kun Korihait saapuu Nokialle.

”Tauko tulee todella tarpeeseen, meillä on paljon töitä tehtävänä ja miehiä saatava kuntoon. Luvassa on neljän päivän sekoitus lepoa, treenejä ja joulukinkkua”, Gibson kertoi joukkueen suunnitelmista joulutauolle.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut