Ilkka Herolan hiihto oli sairastelun jäljiltä heikon tuntuista – Taisteli silti selkeästi kauden parhaaseensa

Voiton otti Norjan Jarl Magnus Riiber, joka on voittanut kauden kuudesta kisasta neljä.

Ilkka Herola on toipumassa sairasteluja edeltävään kuntoon.

16.12.2022 16:16

Ilkka Herola oli kuudes ja Eero Hirvonen 11:s yhdistetyn miesten maailmancupin kisassa Itävallan Ramsaussa. Sijoitus on kummallekin kauden toistaiseksi paras. Herola oli kauden aiemmasta kahdesta kisastaan ottanut sijat 21 ja 16, Hirvosen sijat aiemmassa neljässä kisassaan olivat väliltä 12–19.

Alkukautta varjostaneesta sairastelustaan toipunut Herola oli mäkiosuuden jälkeen 12:ntena. Kymmenen kilometrin hiihto-osuudella hän aloitti hyvin, jäi sitten edellään menevistä, mutta kiristi jälleen lopussa ja peittosi loppukirissä usean hiihtäjän.

"Olihan se kaiken kaikkiaan kiva paluu sairastelun ja muutenkin vaikean alkukauden jälkeen. Hyppääminen on täällä ollut ihan perustasolla, mutta hiihto oli aika heikon tuntuista. Se on sairastelun jälkeen aika ymmärrettävää. Kiva oli kisata ja saada vähän positiivista (alkukauteen)”, Herola totesi Hiihtoliiton haastattelunauhalla.

Voiton otti Norjan Jarl Magnus Riiber, joka on voittanut kauden kuudesta kisasta neljä. Maailmancupissa toisena oleva Norjan Jens Lurås Oftebro oli toinen ja Saksan Vinzenz Geiger kolmas.

Arttu Mäkiaho oli 42:s. Leevi Mutru ei kilpaillut.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut