Sami Välimäki pysyi mukana voittokamppailussa – toinen kierros päättyi synkästi

Perjantain tuloksena oli edelliseen päivään verrattuna kymmenen lyöntiä huonompi tulos.

Sami Välimäki pelasi heinäkuussa 2021 Tokion olympialaisissa.

16.12.2022 14:34

Sami Välimäki vietti torstaina kenttäennätykseen johtaneita birdiejuhlia golfin Euroopan-kiertueen kilpailussa Mauritiuksella.

Avauskierroksella Mont Choisy Le Golfin kentällä Välimäki yltyi uransa parasta hipovaan pelivireeseen tekemällä kymmenen birdieä ja tuloksen 62.

Perjantain toinen kierros alkoi lupaavasti, kun kuudelle ensimmäiselle reiälle tuli kolme birdieä.

Vire ei ollut kuitenkaan lopulta aivan kohdallaan, ja tuloksena oli edelliseen päivään verrattuna kymmenen lyöntiä huonompi tulos 72.

Vaikka birdie-reikiä kertyi viisi, Välimäelle päivä olisi näyttäytynyt paljon valoisampana ilman kahdelle viimeiselle reiälle (kentän kahdeksas ja yhdeksäs) tulleita bogia ja tuplabogia.

”Oli neljä mailavirhettä, eikä putteja mennyt tänään yhtään. Toivottavasti huomenna osuu mitat paremmin”, Välimäki kommentoi Golfpisteelle.

Avauspäivän säihkyvän suorituksen ansiosta Välimäki on edelleen mukana kärkisijoilla ja voittokamppailussa ennen viikonloppua.

Välimäki, 24, aloitti kiertueen uuden kauden mainiosti sijoittumalla toiseksi ensimmäisessä kilpailussa Etelä-Afrikassa.

Siitä kisasta merkittävänä bonuksena tuli paikka The Open Championshipiin, joka on ainoa Euroopassa pelattava major-kilpailu.

Välimäki on nyt pääkiertueurallaan tilanteessa, josta hänellä on toistaiseksi vain vähän kokemusta, sillä nyt hänen pitää uusia pelioikeutensa ensi kaudeksi.

Noustuaan karsinnoista pääkiertueelle tätä asetelmaa hän ei ehtinyt kokea kauaa, ennen kuin hän vuonna 2020 otti Omanissa voiton uransa viidennessä pääkiertuestartissaan.

Siitä voitosta hän sai kaksi seuraavaakin kautta kattaneen voittajakategorian pelioikeuden, johon tuli vielä koronapandemian takia vuosi lisää voimassaoloaikaa.

Nyt Välimäen pelioikeuden uusiminen on alkanut hienosti, ja viikonloppuna on mahdollisuus kartuttaa siihen vaikuttavia pisteitä roimasti tai jopa hankkia uusi voittajakategorian pelioikeus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut