Ida Hulkko karsiutui ensimmäisenä MM-finaalista – asiantuntija kehui suoritusta lähes täydelliseksi

Olli Kokon suoritus hylättiin 100 metrin rintauinnissa uinnin MM-kisoissa Australiassa.

Ida Hulkko jäi ensimmäisenä ulos MM-finaalista Australiassa. Kuva Tokion olympialaisista.

14.12.2022 10:44 | Päivitetty 14.12.2022 15:11

Aamulehti, STT

TaTU Tampereen uimari Ida Hulkko oli 100 metrin rintauinnin välierässään viides uinnin lyhyen radan MM-kisoissa. MM-kisat uidaan Australian Melbournessa.

Hulkko ui ajan 1.04,85 ja onnistui hienosti omalle tasolleen. Paikkaa loppukilpailuun ei kuitenkaan tullut.

Hulkko oli välierin lopputuloksissa yhdeksäs ja jäi lopulta ensimmäisenä ulos finaalista.

”Ei ollut mitään hävittävää, ja lähdin sillä mentaliteetilla, että menen nauttimaan. Sattui osumaan tosi hyvin kohdille. Aika kovalla aloituksella lähdin, ja väliaika taisi olla kovempi kuin olen tällä kaudella uinut 50 metrilläkään. Lopun jaksoin, mitä jaksoin”, Hulkko sanoi Uimaliiton äänitteessä.

Finaalipaikkaan olisi vaadittu aika 1.04,46, jonka ui Saksan Anna Elendt. Hulkon olisi pitänyt uida lähes ennätysvauhtiaan, Hulkon ennätys on 1.04,41.

”Kahteen vuoteen ei ole tullut 04-alkuista satasta. Tämä valaa uskoa, että olemme tehneet oikeita asioita, vaikka matka on tosi alussa sairasteluiden ja muun jälkeen. Pikkaisen jäi hampaankoloon, että jäin täpärästi ulos finaalista”, Hulkko sanoi.

”Idalle voi antaa arvosanaksi 10 miinuksen”, Ylen asiantuntija Ville Kallinen kehui Hulkon suoritusta 100 metrin rintauinnissa tv-lähetyksessä.

Hulkko oli alkuerien 14:s ajalla 1.05,25, eli paransi aikaansa selvästi aamun alkuerästä. Hulkon päämatka MM-kisoissa on 50 metrin rintauinti, johon 100 metrin kisat valmistivat ja lupaavat hyvää.

Välierien nopein oli Yhdysvaltojen Lily King ajalla 1.03,33.

Kivirinta karsiutui, Kokko hylättiin

Aamulla Hulkko selviytyi alkueristä välieriin naisten 100 metrin rintauinnissa. Toisen suomalaisen Veera Kivirinnan kohtalona oli karsiutuminen. Hulkko oli 14:s ajalla 1.05,25. Kivirinnan sijoitus oli 30:s ajalla 1.06,59.

Välierät uidaan tänään kello 11.45 Suomen aikaa.

”Oli huomattavasti parempi kuin odotin ja tietyllä tapaa pelkäsin. On ollut haastava lyhyen radan kausi treenaamisen suhteen. Huomasi, että vanhoilla pohjilla pystyi oikeassa paikassa puristamaan. Tosi positiivinen yllätys sitten tuo iltauinti (välierä). Ei ole mitään hävittävää ja lähden nauttimaan täysin rinnoin”, Hulkko kommentoi uintiaan Uimaliiton äänitteellä.

”Hyvät fiilikset jäi satasesta. Jäin reilun sekunnin ennätyksestäni. Ei ollut mitkään älyttömät odotukset sataselta, kun en ole oikein kerennyt siihen valmistautua. Tämä oli ihan hyvä aloitus mulle näihin kisoihin”, Kivirinta sanoi Uimaliiton äänitteellä.

Miesten 100 metrin rintauinnin alkuerissä uinut Suomen Olli Kokko hylättiin. Uimaliitto kertoo Twitterissä, että hylkäyksen syynä oli maaliin tullessa delfiinipotku alaspäin.

”Uinti oli tosi hyvä. Se oli kaikkien aikojen kolmanneksi paras aika. En olisi voinut uskoa, että siitä hylätään. Yritin suoristaa kroppani maaliin tuloon. Se on mitä on, eikä siitä voi jossitella. Onneksi ei jatkopaikka mennyt siihen”, Kokko sanoi Uimaliiton äänitteellä.

Päivitetty 14.12.2022 kello 12.06 Hulkon välierän tuloksella ja kello 15.11. Hulkon kommenteilla välierästä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut