Jalkapallolegenda Pelen vointi on kohentunut, mutta pääsy pois sairaalasta on yhä epävarmaa

Pele on kärsinyt viime vuosina terveysongelmista ja viettänyt sairaalassa useita jaksoja muun muassa paksusuolisyövän hoidon takia.

Pele kuvattuna vuonna 2016.

12.12.2022 22:39

Brasilialaisen jalkapallolegenda Pelen tila on jatkanut kohenemistaan, mutta vielä ei tiedetä, milloin 82-vuotias Pele pääsee sairaalasta. Näin kertoivat Peleä saopaulolaisessa sairaalassa hoitavat lääkärit maanantaina.

Pele on kärsinyt viime vuosina terveysongelmista ja viettänyt sairaalassa useita jaksoja muun muassa paksusuolisyövän hoidon takia. Marraskuun lopulla hän joutui sairaalaan hengitystieinfektion takia. Myös Pelen kemoterapiahoitoa arvioidaan uudelleen, tohtorit kertoivat.

”Päivämäärää hänen kotiin pääsylleen ei ole asetettu, mutta potilaan tilassa on tapahtunut paranemista, etenkin hengitystieinfektion osalta”, sairaalasta kerrottiin maanantaina.

”Potilas on tavallisessa sairaalahuoneessa”, tajuissaan ja vakaassa voinnissa.

Peleä ei juuri julkisuudessa enää näy, mutta sosiaalisessa mediassa hän on aktiivinen. Sairaalassa ollessaan hän on viestitellyt meneillään olevasta MM-lopputurnauksesta, joka päättyi Brasilian osalta karmaisevaan pettymykseen Kroatian voittaessa jalkapallomahdin puolivälierässä. Pele muun muassa lähetti ”jatka meidän inspiroimista” -viestin Brasilian tähdelle Neymarille, joka teki kisoissa 77. maalinsa maajoukkueessa nousten Pelen rinnalle Brasilian maajoukkueen maalitilaston kärkeen.

Pele, oikealta nimeltään Edson Arantes do Nascimento, on jalkapallohistorian ainoa kolme maailmanmestaruutta (1958, 1962, 1970) voittanut pelaaja ja yksi urheiluhistorian globaalisti tunnetuimmista henkilöistä.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut