Palaako kultaleijonien kapteeni Tampereelle ensi keväänä? – Valtteri Filppula pitää oven auki kevään MM-kotikisoille

Sveitsin liigan pistepörssiä johtava Filppula arvioi, että NHL on pelaajana jo historiaa, mutta muut tehtävät kiinnostavat.

Viime keväänä Valtteri Filppula pääsi nostelemaan pokaalia ja huudattamaan tuoreita maailmanmestareita Nokia-areenassa.

12.12.2022 16:42

Jääkiekkoilija Valtteri Filppulan kasvoille kohoaa toistuvasti leveä hymy. Konkarihyökkääjän asiat ovat hyvin. Seura Geneve-Servette johtaa Sveitsin sarjaa, ja Filppula on alppimaan liigan pistepörssin kärjessä.

Filppulalla, 38, on 29 ottelusta tehopisteet 13+19=32.

”Meillä on kasassa hyvä jengi. Oli jo viime vuonna, mutta nyt joukkue on vielä hieman parempi”, Filppula naurahtaa STT:n haastattelussa.

”Pelit ovat lähteneet hyvin käyntiin, ja kun peli luistaa”, kaikki muukin on paljon kivempaa.

Kohennusta on tuonut etenkin se, että Filppula tuntee aiempaa paremmin vastustajat ja joukkuekaverit. Ennakointi avittaa monessa.

”Pelaaminen maistuu edelleen, siinä missä treenit ja jätkien kanssa touhuaminen. Hyvä juttu on myös se, että olen säästynyt haavereilta”, Filppula luonnehtii.

Davosiin ja Luganoon joukkue matkustaa yleensä pelipäivän aattona, mutta muuten välimatkat eivät ole olleet esteenä päästä matsin jälkeen kotiin.

”Onhan se aina mukavaa, kun aikaa jää myös perheelle”, Filppula kertoo.

Valtteri Filppula olisi kevään MM-kisojen aikana 39-vuotias.

NHL-ura takana vai onko?

Viime kauden päätteeksi Filppula nousi ensimmäisenä suomalaisena triplakultakerhoon, kun hän kipparoi Leijonat olympia- ja MM-kultaan. Yli tuhat peliä NHL:ssä tahkonnut hyökkääjä saavutti Stanley Cupin Detroitin paidassa 2008.

”Pelit NHL-jäillä on osaltani pelattu, mutta eihän sitä koskaan tiedä, minkälaisia muita työtilaisuuksia tulee kohdalle”, Filppula aprikoi.

Filppula edusti myös pitkään Tampa Bay Lightningia. Filppulat viihtyivät Floridassa kerrassaan mainiosti.

”On puhuttu Floridaan asettumisesta aikanaan, mutta se ei poista faktaa, että tulemme liikkumaan Suomi–Florida-akselilla.”

”Viime kaudet olen tehnyt päätöksen jatkamisesta kauden päätyttyä. Katsotaan motivaatiota myöhemmin ensi kauteen ja treenaamiseen. Tällä hetkellä tuntuu hyvältä, ja jos pysyn ehjänä, voi olla hyvin mahdollista, että päätän jatkaa.”

Sveitsissä ja NHL:ssä pelaamisessa isoin ero on kaukalon koko.

”Kaksinkamppailuja ja fyysistä pelaamista ei täällä niin paljon nähdä, mutta luistelumäärä luonnollisesti lisääntyy”, Filppula vertailee.

”Yritämme pysyä liikkeessä ilman turhia pysähdyksiä ja startteja. NHL:ssä taukoja ja uudelleen liikkeelle lähtöjä riittää. Sveitsissä pystyy myös tästä syystä pelaamaan hieman pitempään”, Filppula listaa.

Valtteri Filppula juhli itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa vaimonsa Jordan Filppulan kanssa.

Kotikisat 2023 kysymysmerkki

Filppula tietää, että asioiden edelle on turha hötkyillä. Mestaruuteenkin on saumat.

”Luonnollisesti nyt on liian aikaista puhua liigan voitosta, koska usein siihen tarvitaan myös hieman onnea. Ja terveenä pysynyt joukkue”, Filppula muistuttaa.

Kuluvalla kaudella Filppula ei ole vielä pelannut maajoukkueessa, mutta kevään 2023 MM-kotiturnaus ei ole poissuljettu.

”Päätökset maajoukkueesta tehdään myöhemmin. Olen nyt keskittynyt näihin peleihin, ja katsotaan, kuinka homma etenee”, Filppula avautuu.

Itsenäisyyspäivänä Filppula ja vaimonsa Jordan vierailivat Linnan juhlissa. Pian koittaa uusi käynti Suomessa.

”Viimeinen pelimme ennen joulutaukoa on 23. päivä ja seuraava vasta uudenvuoden jälkeen. Ehdimme välissä käymään hyvin Suomessa”, Filppula iloitsee.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut