Suomi hyytyi neljänneksi hiihdon sekaviestissä – Hyvärinen otti epäonnistumisen piikkiinsä: ”Se meni päin persettä”

Johanna Matintalo toi Suomen kärjessä ensimmäiseen vaihtoon Beitostølenin maailmancupin sekaviestissä, mutta toista osuutta vienyt Perttu Hyvärinen katkesi pahemman kerran.

Perttu Hyvärisen matka muuttui hapokkaaksi sekaviestissä. Kuva Lahden maailmancupista vuoden alusta.

11.12.2022 16:13

Aamulehti

Suomi sijoittui neljänneksi maastohiihdon maailmancupin sekaviestissä Norjassa. Suomi johti kisaa Johanna Matintalon avausosuuden jälkeen, mutta ei pysynyt palkintosijavauhdissa pakkaskelissä hiihdetyssä kilpailussa.

4x5 kilometrin viestin voitti Norjan kakkosjoukkue ennen Norjan ykkösjoukkuetta ja Ruotsia. Suomi jäi kärjestä 45 sekuntia.

Suomen ykkösjoukkueen viestiä veivät perinteisellä hiihtotavalla Matintalo ja Perttu Hyvärinen, joka simahti kärkivauhdista toisella osuudella. Hän putosi yhdeksänneksi kovan alkuvauhdin jälkeen.

”Se meni päin persettä. Minulle päivän idioottipalkinto. Totaalihyytyminen”, Hyvärinen kommentoi osuuttaan Viasatin tv-haastattelussa.

Matintalo oli sen sijaan tyytyväinen tultuaan osuudeltaan kärjessä vaihtoon, perässään Norjan Anne Kjersti Kalvå.

”Taktiikkana oli hiihtää ensimmäinen kierros helpolla”, Matintalo sanoi Viasatille ja kertoi kiristäneensä vauhtiaan etenkin viimeisessä isossa mäessä.

Vapaalla hiihtotavalla Kerttu Niskanen otti kärkiryhmän kiinni, mutta väsähti osuutensa lopussa ja tuli vaihtoon neljäntenä 14 sekunnin päässä johtokaksikosta Norjan kakkosjoukkue–Ruotsi.

Hiihtotavoista perinteinen on Niskaselle vapaata vahvempi. Ylen haastattelussa Niskanen ihmetteli huvittuneena sitä, ettei hänen lauantainen maailmancup-voittonsa 10 kilometrin perinteisellä riittänyt siihen, että hän olisi saanut viedä viestiä perinteisen osuudella.

Joni Mäki piti ankkuriosuudella sijoituksensa, mutta ei pystynyt taistelemaan pääsystä kärkikolmikkoon. Kolmossijaan jäi matkaa lähes 40 sekuntia.

Suomen kakkosjoukkue hiihti hyvin ja oli kuudes joukkueella Anne Kyllönen, Markus Vuorela, Jasmi Joensuu ja Remi Lindholm. Kakkosjoukkue tuli maaliin minuutin ja kuuden sekunnin päässä kärjestä.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut