Viimeistä kauttaan kilpaileva Rokin Maxi juhli Teivossa

Toto75-rivin toinen kylmäverilähtö oli ruoveteläisen Juhani Inkisen tallin Suvionnen juhlaa.

Teemu Okkolin ohjasti ikinuoren Rokin Maxin kylmäveristen täyden matkan ryhmän voittoon.

10.12.2022 19:16

Ikä ei paina Teemu Okkolinin ohjastamaa Rokin Maxia. Viimeistä kauttaan kilpaileva 15-vuotias ori näytti nuoremmilleen takakavioita kylmäveristen täyden matkan ryhmäajossa Teivossa. Vuoden kolmas tolppa tuli ajalla 25,1a/2 100 metriä. Lähdön kakkosrahat korjasi suosikki Vixeli.

”Ansaittu voitto. Hevonen ei ole saanut hyvää juoksua pitkään aikaan. Ori oli oikein hyvä Teivossa”, Okkolin kertoi.

Rokin Maxin pitkän kilpailu-uran 31. voitto ei tullut helpolla. Okkolin joutui lähtemään kolmannelle jo kierros ennen maalia ja pääsi kärkeen vasta viimeisen puolikkaalla. Kun pahimmat uhkaajat joutuivat kirimään kolmatta rataa pitkin, Rokin Maxin johto piti maaliin asti.

”Sisäradalle pääseminen oli avain onneen. Loppu oli tiukkaa vääntöä ja toivoin, että joulu tulee”, Okkolin jatkoi.

Jarmo Saarelan naruttelema Suvionni jatkoi Teivossa voittokulkuaan ja tuloksena oli viides peräkkäinen tolppa.

Toto75-rivin toinen kylmäverilähtö oli ruoveteläisen Juhani Inkisen tallin Suvionnen juhlaa. Jarmo Saarelan ohjastama kahdeksanvuotias ruuna otti viidennen peräkkäisen voittonsa ajalla 26,0/2 120 metriä.

”Ensimmäinen sata metriä oli tosi kriittinen, koska hevonen haparoi koko ajan”, Saarela totesi lähdön jälkeen.

Sen jälkeen, kun Suvionni pääsi ravilla matkaan, loppu oli helpompaa ja lähdön voitosta taistelivat vain paalulta lähtenyt Hymynpilke ja Suvionni. Teivon rahasuoralla Saarelan ajokki oli selvästi parempi.

Tapio Perttunen veti kärjessä kovaa ja pääsimme karkuun muilta. Ori on päässyt ihan mahdottomaan kuntoon”, Saarela lisäsi vielä.

Päivän kovin lämminverilähtö oli Hannu Torvisen ja Skyfall Shinen näytöstä. Parivaljakko johti lämminveristen täyden matkan ryhmää lähtökiihdytyksestä maaliin asti. Kuusivuotiaan ruunan kauden neljäs voitto tuli ajalla 13,8a/2 100 metriä.

”Ruunalla oli Teivossa hyvä päivä. Kun hevonen on kunnossa, tällä voittaa kovempiakin lähtöjä. Tarkoitus oli olla tosi rohkea, vaikka emme lukeutuneet suurimpiin suosikkeihin. Skyfall Shine lähti reippaasti ja pääsimme helposti keulaan”, Torvinen muisteli juoksua voittajahaastattelussa.

Lauantain Toto75-kierros päättyi Teivo Christmas-Special -lähtöön. Pitkällä 3 100 metrin matkalla jyvät eroteltiin akanoista. Lähdön korkkasi neljänkympin pakilta startannut Janita Antti-Roikon Ashley Face, joka oli selityksittä lähdön paras hevonen. Orin voittoaika oli 17,2/3 140 metriä.

”Hevonen lähtee voltista kovaa ja toisinaan hiljaa. Tänään se starttasi asiallisesti. Kun keulapaikka oli tarjolla, täräytin sinne. Koetin ajaa mahdollisimman rauhallisesti, mutta ori oli aika menollaan. Ashley Face vastasi sitkeästi All Star Mintille, eikä minun tarvinnut edes vetää lappuja loppusuoralla”, Janita Antti-Roiko kehui ajokkiaan.

Toto75-rivi oli niin hankala, ettei oikeita rivejä löytynyt kuin yksi ja sillä pääsi lunastamaan 56 563,99 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut