Iivo Niskanen lähtee Tour de Skille, jos kaikki menee hyvin: ”Pitää olla olo, että siellä myös pärjätään”

Niskanen kertoi tilanteestaan lauantaina Viaplayn haastattelussa.

Iivo Niskanen hiihtää kauden ensimmäiset maailmancupin osakilpailunsa Tour de Skillä, jos kaikki menee hyvin. Kuva lokakuulta hiihtomaajoukkueen mediapäivästä.

10.12.2022 16:31

Suomalaisen maastohiihdon ykkösnimi Iivo Niskanen avaa maailmancupin kautensa vuodenvaihteessa hiihdettävällä Tour de Ski -kiertueella, mikäli kaikki sujuu hyvin.

”Ei missään nimessä vielä Davosiin ole järkeä lähteä, mutta kyllä minulla haaveissa on, että Tour de Skillä pystyisi jo olemaan mukana”, Niskanen sanoi lauantaina Viaplaylle.

”Jos kisoihin lähdetään, niin sitten pitää olla semmoinen olo, että siellä myös pärjätään eikä hiihdetä terveisiä.”

Niskanen on ollut koronavirus­tartunnan vuoksi sivussa alkukauden maailmancupeista. Hän kertoo, ettei ole missään nimessä lähelläkään huippukuntoaan.

”Vaikka en kuumeen kourissa montaa päivää ollut, kahdeksan päivää piti olla tekemättä mitään. Kyllähän sieltä aika pitkä matka sitten on lähteä taas uudelleen liikuttelemaan.”

Levollisin mielin arvokisoja kohti

Niskanen toivoi pääsevänsä jo harjoitusten makuun pelkän ulkoilun sijaan. Hän kertoi käyvänsä ensi viikolla mattotestissä, mikäli kaikki on hyvin.

”Kyllähän siellä mielellään hapenoton pitäisi näyttää siltä, mitä se on ollut ennenkin. Että ei olla mikään 80 millin tuhnu”, Niskanen sanoi.

”Kyllä siellä pitää happi kiertää lihaksissa. Sitten tietää, että pystyy hiihtämään niillä omilla vahvuuksilla.”

Kolme olympiakultaa, maailmanmestaruuden ja yhteensä yhdeksän arvokisamitalia sivakoinut Niskanen toivoi kunnonajoituksen osuvan ”tuurilla” Planican MM-kisoihin.

Hän kertoi kisakunnon virittelyn ottavan aikansa, mutta oli levollisin mielin arvokisojen suhteen.

”Kunhan vaan kaikki on kunnossa ja on terve, niin ei se aiheuta huolta.”

Vauva-arki alkanut

Hiihtäjä sai vaimonsa Saana Niskasen kanssa perheenlisäystä joulukuun alussa. Hän kertoi lapsen saamisen olevan hienointa aikaa elämässä.

”Kyllähän se sitten kun konkretisoituu, ja varsinkin sitten kun on poika syntynyt terveenä ja kaikki on hyvin, niin sikäli tunnelmat ovat hyvin onnelliset.”

Niskasen mukaan vauva-arki on sujunut ”ihan mukavasti”.

”Tällä hetkellä on aika lailla samat harrastukset pojan kanssa. Syödään ja nukutaan ja kakitaan. Siinä se on päivät vierähtänyt.”

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut