Urheilutoimittaja kuoli Qatarissa kesken MM-puolivälierän – lyyhistyi mediatilassa

Yhdysvaltalaiselle CBS-kanavalle Qatarissa työskennellyt Grant Wahl kuoli perjantai-iltana kesken työtehtäviensä.

Grant Wahl (oik.) poseerasi vuonna 2017 yhdysvaltalaisen jalkapalloilija Jozy Altidoren (vas.) kanssa. Wahl teki pitkän uran jalkapallotoimittajana ja hän oli tunnettu kasvo kotimaassaan lajin harrastajien joukossa.

10.12.2022 9:49

Amerikkalainen urheilutoimittaja Grant Wahl, 48, on kuollut Qatarissa kesken jalkapallon MM-kisoista raportoinnin. Asiasta kertovat muun muassa CNN ja uutistoimisto AFP.

AFP:n mukaan Wahl lyyhistyi kesken perjantai-illan puolivälierän. Wahl oli uutistoimiston mukaan raportoimassa Argentiinan ja Hollannin välisestä kamppailusta, kun hän tuupertui lattialle mediatiloissa.

Paikalle saapuneet ensihoitajat yrittivät elvyttää Wahlia ja veivät hänet paikalta paareilla. Wall Street Journal -lehden tietojen mukaan Wahl sai luultavasti sydänkohtauksen.

”Olen täydessä shokissa”

Uutistoimisto AP:n mukaan Wahl kertoi maanantaina kotisivuillaan, että hän oli käynyt lääkärin vastaanotolla Qatarissa. Hän kertoi kärsineensä kymmenen päivän ajan flunssasta, joka oli muuttunut pahemmaksi Yhdysvaltojen ja Hollannin välisen ottelun aikana. Wahl kuvailee kärsineensä rintakehässään paineen tunteesta ja epämukavuudesta.

”Kehoni petti viimein minut. Kolme viikkoa vähän unta, korkea stressi ja paljon töitä voivat tehdä sen sinulle,” Wahl kirjoitti.

Wahlin vaimo, tartuntatautiasiantuntija Celine Gounder julkaisi Yhdysvaltojen jalkapalloliiton tiedotteen miehensä kuolemasta Twitter-tilillään. ”Olen täydessä shokissa”, Gounder kirjoitti ja kiitti tuesta, jota hän oli saanut.

Koko yhteisö suree

Yhdysvaltojen jalkapalloliiton tiedotteen mukaan jalkapallo oli Wahlille elämäntehtävä ja koko maan jalkapalloyhteisö suree häntä. Wahl teki uutteraa työtä tuodakseen jalkapalloa lajina yhä tunnetummaksi Yhdysvalloissa.

Wahl nousi otsikoihin aiemmin Qatarin MM-turnauksen aikana, kun hän saapui stadionille sateenkaaripaidassa. Turvamiehet ottivat Wahlin kiinni portilla ja pidättelivät häntä 25 minuuttia. Wahlin mukaan häntä vaadittiin ottamaan pois seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia tukeva paita, sillä homoseksuaalisuus on lailla kiellettyä Qatarissa.

Wahl kirjoitti Qatarissa jalkapallon lisäksi paljon myös maan ongelmista ja ihmisoikeus­loukkauksista. Perjantaina vain hieman ennen kuolemaansa hän julkaisi jutun, jossa hän kuvaili suorasanaisesti, miten Qatarin kisajärjestäjät eivät edes yritä peitellä sitä, etteivät siirtotyöläisten kuolemat hetkauta heitä juurikaan.

Wahl aloitti jalkapallotoimittajan uransa Sports Illustrated -lehdessä vuonna 1996. Vuonna 2020 hän siirtyi töihin CBS:lle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut