Norjan supertähti jätti pika­kisassa muut kauaksi taakseen, Seppälä paras suomalainen

Olli Hiidensalo selvitti erikoisella jaksotuksella käydyn kisan ilman sakkoja. Paras suomalainen oli silti vahvasti hiihtänyt Tero Seppälä.

Johannes Thinges Bø oli ylivoimainen perjantaina sprinttikisassa Hochfilzenissä.

9.12.2022 19:16

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Hochfilzenissä Itävallassa lähes vastakkaisissa lumioloissa kuin viikko sitten Kontiolahdella.

Samoin kuin naiset torstaina miehet hiihtivät perjantaina pikakisassaan 2,5 kilometrin lenkkiä, mikä jaksotti kahden ampumapaikan etäisyyksiä eri tavalla kuin normaalisti. Makuun ja pystypaikan välissä oli viisi kilometriä hiihtoa.

Lajin norjalaistähdelle Johannes Thinges Bølle sillä ei kuitenkaan ollut merkitystä. Bø otti kauden kauden kolmannen voittonsa maailmancupissa jälleen ylivoimaisella esityksellä.

Kontiolahdella hän voitti sprintin ja takaa-ajon. Urallaan hän on voittanut nyt 58 maailmancupin kilpailua.

Bø selvitti 10 kilometrin pikakisan ilman sakkokierroksia. Kaikkiaan kisassa oli 17 nolla-ampujaa, heidän joukossaan Olli Hiidensalo, joka oli lopputuloksissa sijalla 21.

Pikakisan paras suomalainen oli kuitenkin yhden sakon makuulta ampunut Tero Seppälä. Vahva hiihto nosti hänet ensi kertaa 20 joukkoon tällä kaudella: 18:s. Tuomas Harjula oli 41., Jaakko Ranta 50. ja Heikki Laitinen 55:s.

Kontiolahdella Seppälä oli sprintissä sijalla 31. ja Hiidensalo 33:s.

Päivä oli muutenkin Norjan. Sturla Holm Lägreid oli kolmas ja Filip Fjeld Andersen neljäs. Ranskan Emilien Jacguelin kiilasi kakkossijallaan norjalaisten väliin. Hänkin hävisi Bølle 43 sekuntia.

Kontiolahden sprintissä Bøn voittomarginaali Lägreidiin oli kymmenen sekuntia.

Sunnuntain takaa-ajokisaan pääsi 60 parasta, mukana kaikki viisi suomalaista. Maailmancupin pisteitä sai 40 ensimmäistä ja palkintorajoja jaettiin 30 parhaalle.

Lauantaina Hochfilzenissä kisataan naisten ja miesten viestit. Kontiolahdella Suomen miehet olivat hyvällä tasolla kuudentena, joka oli joukkueen paras sijoitus pitkään aikaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut