Classic punnersi jälleen takamatkalta mukaan taisteluun, mutta Oilers voitti lopulta tiukan trillerin Espoossa

Classicin Ville Lastikka palasi kokoonpanoon ensimmäistä kertaa MM-turnauksen jälkeen. Juha Kivilehto oli tyytyväinen tamperelaisten taisteluun, mutta kaipaa joukkueelta tehokkaampaa ylivoimaa.

Ville Lastikka oli odottanut paluuta pelikentille. Pirteä paluu toi tehot 1+3.

9.12.2022 21:36

Aamulehti

Miesten salibandyliigassa toisena oleva Classic ja kolmantena oleva Espoon Oilers tarjoilivat perjantai-iltana trillerin, jonka voittaja ratkaistiin vasta jatkoajalla.

Classic punnersi itsensä kolmen maalin takaa-ajoasemasta tasoihin kolmannen erän alussa, mutta Oilers siirtyi johtoon, kun ottelua oli pelaamatta kahdeksan minuuttia. Classic tuli tasoihin ja ohikin, mutta Oilers punnersi varsinaisen peliajan loppuhetkillä vielä kerran tasoihin ja jatkoajalla lopulta voittoon lukemin 6–5 (1–0, 2–2, 2–3, 1–0).

”Totta kai tappio aina harmittaa, mutta olen silti tyytyväinen siihen, miten tänään pelattiin ja taisteltiin. Pojat pelaavat hyvin tällä hetkellä, vaikka on repaleinen ryhmä ja haastavat ajat. Se oli ehkä tänään kolmea pistettä tärkeämpää. Mutta totta kai tappio harmittaa”, sanoi Classicin päävalmentaja Juha Kivilehto.

Ylivoima tehotonta

Merkittävien pelaajien poissaolot ovat väistämättä vaikuttaneet Classicin tekemiseen miesten salibandyliigassa marraskuun maajoukkuetauon jälkeen. Vaikutukset näkyvät myös joukkueen ylivoimapelissä. Classic on edellisen kerran tehnyt maalin yhden miehen ylivoimalla kolme viikkoa sitten runsasmaalisessa 17–3-voitossa OLS:sta.

Classicin ykkösylivoima ei ole kokenut suuria muutoksia moneen vuoteen. Nyt aseita ylivoimalle on täytynyt juonia kerta toisensa jälkeen uudelleen, kun kokoonpano on vaihdellut käytettävissä olevan kokoonpanon mukaan.

Classicin ylivoima ei tuottanut tulosta perjantainakaan. Vierasjoukkue pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla neljän minuutin verran. Oilers sen sijaan teki lopun maaleista kaksi ylivoimalla, toisen niistä kuudella pelaajalla ilman maalivahtia.

”Ylivoimamme on ollut tosi huonoa tuloksellisesti. Toki siitä puuttuu normaalisti pelaavia pelaajia, mutta kyllä näilläkin käytössä olevilla miehillä pitäisi pystyä tekemään parempaa tulosta.”

Lastikka odotti paluuta

Sekä Classicin joukkueen että ylivoiman kokoonpanoon palasi perjantaina kuitenkin Ville Lastikka ensimmäistä kertaa MM-kisojen jälkeen. Sivussa olivat maajoukkuemiehistä Mikko Leikkasen lisäksi jälleen Nico Salo, Eemeli Salin ja Eetu Sikkinen.

Lastikka pamautti pirteässä paluuottelussaan heti maalin ja kolme syöttöpistettä. Lastikka oli siis Classicin viidestä maalista mukana neljässä.

”Tietysti se tietyllä tavalla ruokkii itseluottamusta, että olin heti pelipäällä. Oli kiva pelata, toivottavasti paikat pysyvät kunnossa. Toistaiseksi on ihan luottavainen olo, mutta katsotaan, kun pääsen tästä palautumaan”, Lastikka sanoi.

Lastikka ehti odotella tovin paluuta pelikentälle.

”Kieltämättä hetken aikaa kerkesin katsomaan pelejä sivusta. Kiva oli päästä taas kentälle. Harmi, että se ei tällä kertaa riittänyt, vaikka hyvin taisteltiin. Osoitettiin luonnetta kuitenkin”.

Tappiosta huolimatta Classic pysyy yhä kakkosena miesten liigan sarjataulukossa. Eroa kärjessä olevaan Turun Palloseuraan on nyt viisi pistettä.

9.12.2022 kello 22.08: Juttuun päivitetty tieto sarjatilanteesta.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut