Johanna Matintalo saavutti uransa toisen henkilökohtaisen palkintokorokesijoituksen maailmancupissa

Joni Mäki ylsi finaaliin miesten kilpailussa, mutta jäi kuuden parhaan joukossa viidenneksi.

Sveitsin Nadine Fähndrich voitti maailmancupin sprinttikilpailun Norjan Beitostölenissä. Hopeaa otti Norjan Lotta Udnes Weng, pronssia Suomen Johanna Matintalo.

9.12.2022 16:21

Suomen Johanna Matintalo sijoittui kolmanneksi Norjan Beitostölenissä hiihdetyssä maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailussa. Palkintokorokesijoitus on suomalaishiihtäjille kauden ensimmäinen ja Matintalolle uran toinen henkilökohtainen maailmancupissa.

Sveitsin Nadine Fähndrich voitti ja Norjan Lotta Udnes Weng oli toinen perinteisellä hiihtotavalla käydyssä kilpailussa.

Matintalo hävisi perjantaina voittajalle 1,42 sekuntia.

"Tänään mentiin rimaa hipoen erä kerrallaan. Tiesin, että yläkaavion kautta on kova koittaa”, Matintalo sanoi Viasatin televisiohaastattelussa.

Hän oli aamun aika-ajossa lupaavasti neljäs, mutta selvitti puolivälierät ja välierät vasta aikavertailussa.

"Jännitti, miten käy. Välierässäkin jäin roikkumaan aikavertailuun. Finaalissa huomasin, että pystyin vastaamaan paremmin muiden vauhtiin. Pitää olla tosi tyytyväinen sijoitukseen, mutta en päässyt alusta asti niin kovaan vauhtiin kuin olisin halunnut. Vauhti löytyi päivän aikana. Loppukautta ja jatkoa ajatellen tulee terävyyttä, mitä vaaditaan. Tänään en ollut vielä niin terävä.”

Kerttu Niskanen ylsi perjantain sprinttikilpailussa välieriin.

Hapot yllättivät Pärmäkosken

Matintalo ylsi palkintokorokkeelle edellisen kerran uudenvuodenpäivänä Saksan Oberstdorfissa, jolloin hän oli myös kolmas. Tällä kaudella hän hiihti hienosti maailmancupin avauksen aika-ajoissa Rukalla, mutta sauvarikko puolivälierässä pilasi kilpailun.

"Nyt oli parempi vire kuin Rukalla. En tiedä, olisiko siellä tullut näin hyvää tulosta, vaikka sauva olisi pysynyt ehjänä”, Matintalo tuumi.

Rukalla neljänneksi sijoittunut Jasmi Joensuu jäi perjantaina puolivälieriin, mutta Kerttu Niskanen ylsi Matintalon tavoin välieriin. Kuuden parhaan finaaliin Niskasella ei ollut asiaa. Krista Pärmäkoski jäi Joensuun tavoin puolivälieriin.

"Hapot nousivat melkein otsaan asti. Piti keräillä itseä maalialueella”, Pärmäkoski sanoi.

Halfvarsson sai liikaa tilaa

Joni Mäki ylsi finaaliin miesten kilpailussa, mutta jäi kuuden parhaan joukossa viidenneksi. Hän hävisi 1,24 sekuntia ranskalaisvoittaja Richard Jouvelle. Italian Simone Mocellini oli toinen ja Ruotsin Calle Halfvarsson kolmas.

"Annoin liikaa tilaa Halfvarssonille viimeisen laskun viimeisessä kurvissa. Nousin vielä kamppailemaan loppusuoralla”, mutta ei riittänyt, Mäki sanoi.

Mäki oli tiistaina Linnan juhlissa, joten viikko on ollut poikkeuksellinen.

"Alkuviikko on mennyt vaihtelevasti. On ollut kaikennäköistä, eikä valmistautuminen ole ollut optimaalinen. Eipähän tullut puristettua liikaa.”

Suomalaisista Niilo Moilanen ylsi välieriin, mutta Lauri Vuorinen, Ville Ahonen ja Lauri Mannila putosivat puolivälierissä.

Lauantaina kilpaillaan kymmenen kilometrin perinteisen kilpailut ja sunnuntaina sekaviestit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut