Yllätyspäätös: Sami Itani jättää Suomen Urheiluliiton

Sairauslomalla elokuusta asti ollut Sami Itani odottaa asteittaista paluuta työelämään ja luopuu Suomen urheiluliiton puheenjohtajuudesta. Varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen hoitaa Itanin tehtäviä huhtikuun liittokokoukseen asti.

Sami Itanin seuraaja nimetään ensi huhtikuussa.

9.12.2022 13:30

Sami Itani lopettaa Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Itani on ollut kesästä asti pois julkisuudesta eikä ole osallistunut SUL:n päätöksentekoon. Hän joutui elokuussa sairauslomalle luottamustehtävistään ja päivätyöstään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessorina.

”Olen äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä viidestä vuodestani Urheiluliiton hallituksessa, joista neljä sain kunnian toimia puheenjohtajana. Todella surullisin mielin olen kuitenkin päättänyt jättää luottamustehtäväni Urheiluliitossa, myyntiyhtiössämme ja tukisäätiössämme”, Itani sanoo tiedotteessa.

Itani kertoo odottavansa asteittaista paluuta työelämään.

”Sen aika ei ole vielä tiedossani, joten koen oikeaksi ja kaikkien kannalta vastuullisimmaksi päätökseksi jättää puheenjohtajuuteni.”

Itani sanoo jättävänsä Suomen Urheiluliiton luottavaisin mielin.

”Yleisurheiluperhe on ollut todella tärkeä osa elämääni lapsuudestani asti. Liiton puheenjohtajuus on palvelutehtävä rakkaalle yhteisölle, enkä jättänyt kiveäkään kääntämättä kabineteissa tai kentällä puheenjohtajana.”

”Kaiken annoin, mitä suinkin pystyin lajimme, urheilijoidemme ja Urheiluliiton puolesta, ja kokemus on ollut valtavan opettavainen.”

Entisenä huippu-urheilijana Itani nautti puheenjohtajana laajasti urheilijoiden luottamusta ja arvostusta. Hän voitti kymmenottelussa Suomen mestaruudet vuosina 2011 ja 2012.

Suomen Urheiluliittoa Itani johti vuodesta 2019 alkaen.

SUL:n liittovaltuusto valitsee uuden puheenjohtajan huhtikuussa. Siihen asti liiton puheenjohtajan tehtäviä hoitaa liittovaltuuston puheenjohtajiston päätöksellä varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, joka on sijaistanut Itania koko tämän sairausloman ajan.

SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kiittää Itania muutosjohtajana, joka muutti Urheiluliiton toimintatapoja, johtamis- ja toimintakulttuuria ja pyrki madaltamaan päätöksenteon hierarkiaa, lisäämään läpinäkyvyyttä ja parantamaan sukupuolten tasa-arvoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut