Tampereen Ilves ja Orivesi ovat palkintoehdokkaina Urheilugaalassa

Tampereella asuva keilaaja Peppi Konsteri on ehdolla Läpimurto-palkinnon saajaksi.

Ilveksen värit näkyvät monessa lajissa. Kuva miesten jääkiekon liigajoukkueen kotiottelusta.

8.12.2022 17:44

Helsinki

Seiväshypyn naisten Euroopan mestaruuden elokuussa Saksan Münchenissä voittanut Wilma Murto on ehdolla Vuoden suomalaiseksi esikuvaurheilijaksi. Urheilualan vaikuttajista kootun raadin valitsemat ehdokkaat Vuoden esikuva- ja läpimurtourheilijoiksi julkistettiin torstaina.

Läpimurto-palkinnon saajaksi ovat ehdolla para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri, keilaaja Peppi Konsteri, purjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen sekä jääkiekkoilija Artturi Lehkonen.

Konsteri edustaa Porin Giantsia, mutta hän asuu nykyään Tampereella. Hän valmistui juuri Sammon keskuslukion urheilulinjalta.

Konsteri voitti jo 18-vuotiaana arvostetun all events -kilpailun keilailun EM-kisoissa Tanskassa. Jo edellisenä vuonna hän voitti parikilpailun MM-pronssia.

Esikuva-palkinnon saa joko yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola, seiväshyppääjä Murto, paralautailija Matti Suur-Hamari tai palloilulajeista miesten koripallomaajoukkue Susijengi.

Suomen liikkuvin kunta valitaan kolmikosta Hartola, Kontiolahti ja Orivesi. Vuoden urheiluseura on joko tamperelainen Ilves, Lahden Hiihtoseura tai heinolalainen Lords of DiscGolf.

Ilveksen ehdokkuuden perusteina kerrotaan muun muassa, että seura järjestää monipuolista toimintaa kolmevuotiaiden lapsi-vanhempi-ryhmistä lähtien aina pääsarjatasoille ja Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelman 70-vuotiaisiin asti. Seurassa on yli 7 000 jäsentä jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssä, futsalissa ja ringetessä. Perusteena käytetään myös Ilveksen laajaa vapaaehtoistyötä.

Orivettä kehutaan voimavarojen yhdistämisestä. Sen avulla kunta on kehittänyt lähiliikuntaa sekä retkeily- ja virkistysalueita.

”Liikuntapalveluiden yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden mahdollistavat liikuntapaikkojen maksuton käyttö, liikuntavälinelainat sekä kuljetukset. Etenkin lasten ja lapsiperheiden liikuntaa helpottavat muksu- ja sporttibussit ovat sympaattinen paikallinen oivallus”, perusteissa kerrotaan.

Valinnat ratkeavat Vuoden urheilija -valintaan huipentuvassa Urheilugaalassa, joka järjestetään Helsingin jäähallissa ensi vuonna 12. tammikuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut