Krister Savosen juhlaottelu veti ennätysyleisön – ”Tämä oli todella kaukana normaalista runkosarjapelistä”

”Pienin askelin mennään eteenpäin. Töissä olen käynyt kokeilemassa”, Krister Savonen sanoi juhlaottelussaan.

Krister Savonen kruunattiin Classicin pelaaja-aateliseksi perjantaisen liigaottelun aluksi.

13.1. 21:24

Aamulehti

Tampereen Classicin perjantaisen kotiottelun alla koettiin tunteikkaita hetkiä miesten salibandyliigassa. Classic oli omistanut Eräviikingit-ottelun Krister Savoselle, joka joutui lopettamaan komean uransa aivovamman takia.

Savonen kuulutettiin kentälle molempien joukkueiden ja katsojien taputtaessa hurjasti. Seuran puheenjohtaja Hannu Granroth ja toiminnanjohtaja Pasi Peltola antoivat Savoselle kukat ja muistolautasen samalla, kun ex-puolustaja kruunattiin Classicin pelaaja-aateliseksi.

Lue lisää: Kangasalalainen Krister Savonen, 28, löi päänsä rajusti – siitä alkoi kierre, joka tappoi seksihalut ja parisuhteen

Videotaululla näytettiin otteita Savosen, 28, uralta. Hetki oli selkeästi tunteellinen niin Savoselle, Classic-pomoille kuin katsojille, jotka olivat täyttäneet Lempäälän areenan viimeistä paikkaa myöden.

”Pienin askelin mennään eteenpäin. Töissä olen käynyt kokeilemassa. Suunta on oikea”, Savonen sanoi erätaukohaastattelussa.

Hän on päässyt töiden makuun Oxdogilla, joka tekee salibandyvarusteita. ”Äijät siellä ovat ihan mahtavia. Olen viihtynyt ensimmäiset viikot.”

Savonen on Classicin kasvatti, josta tuli yksi lajinsa parhaista pelaajista maailmassa. Hän oli nostamassa tamperelaisseuraa sen nykyiseen loistoonsa ja voitti siinä sivussa kaksi maailmanmestaruutta.

Savonen, Janne Lamminen, Eemeli Salin, Nico Salo ja Sami Johansson muodostivat vastustajan kannalta tuhoisan viisikon niin seura- kuin maajoukkueessa. Heistä perjantaina pelikunnossa olivat Salin ja Johansson, jotka pääsivät myös maalien makuun 8–4-voitossa.

Johansson on tuntenut Savosen jo pienestä juniorista asti ja lähes aina he ovat myös pelanneet samassa joukkueessa.

”Tämä oli todella kaukana normaalista runkosarjapelistä. Oli tunteellinen alku ja siinä oli vaikea keskittyä peliin”, Johansson sanoi ja muistutti, että viimeinen reilu vuosi on ollut kaikista vaikeinta aikaa Savoselle itselleen. ”Ei ole ollut millään tavalla hienoa seurata sivusta, kun kaveri ei ole voinut hyvin ja ongelmia on tullut arkielämään asti.”

Savonen kävi ennen ottelua Classicin pukukopissa tervehtimässä ja puhumassa joukkueelle. ”Se oli hieno hetki. Kaikki olivat pirun iloisia, että hän tuli pyörähtämään siellä. Saimme siitä ihan varmaan energiaa pelin alkuun”, Johansson totesi.

Sami Johansson onnistui jälleen maalinteossa pitkäaikaisen ystävänsä juhlaottelussa.

Ottelu alkoikin tamperelaisittain komealla tavalla. Sami Johanssonin veto pohjusti Oskari Heikkilän viimeistelemän 2–1-maalin ja hetkeä myöhemmin laiturin tarkka kuti painui lähes nollakulmasta etuyläkulmaan ylivoimalla. Eemeli Salinin 5–1-osuma puolestaan jo aikalailla ratkaisi voiton tamperelaisille toisen erän alussa. Pitkä hyökkääjä pyörähti näppärästi maalin edessä ja sijoitti pelivälineen ohi Nemo Sipilän. Salin osui vielä kolmannessa erässäkin, kun hän laukoi nousunsa päätteeksi yläkulmaan.

Alun juhlallisuudet nostivat selkeästi Classicin latauksen huippuunsa. Viimeisen buustin toi Classicin ennätysyleisö Lempäälässä: 1 256 katsojaa. ”Tunnelma oli koko pelin todella hyvä. Hieno juttu, että saimme noin hienolle uralle tuollaisen juhlaottelun pelattua”, Johansson kertoi.

Pelin taso tosin laski erätauon jälkeen. Sitä myös Johansson harmitteli, vaikka joukkue marssikin jo 8–1-johtoon.

”Saimme nyt ihan hyvän alun. Kaikki halusivat näyttää, että haluamme pelata hyvin juhlapelissä. Ensimmäisen erän jälkeen peli vähän lässähti ja mekin sorruimme passiiviseen siirtelyyn omassa päässä”, hän totesi. ”Olisimme voineet jatkaa samalla sykkeellä ja pelata rohkeasti, mutta rupesimme suojelemaan johtoa.”

Classic nousi sarjassa Happeen ohi kolmanneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut