Tamperelaiskaksoset Veera ja Oona Kauppi, 25, nousivat ammattilaisiksi seuransa poikkeuksellisen ratkaisun myötä – sunnuntaina tuli salibandyn Champions Cupin voitto

Tamperelaiset kaksoset Veera ja Oona Kauppi loistivat Lempäälän areenassa, kun Thorengruppen kukisti TPS:n Champions Cupin finaalissa 5–2.

Oona (vas.) ja Veera Kauppi saivat sunnuntaina kauloihinsa Champions Cupin kultamitalit. Ruotsalaisjoukkueen taustajoukot olivat teettäneet mestaruuspaidat valmiiksi.

8.1. 21:22

Lempäälä

Veera Kauppi näytti salibandyn Champions Cupin naisten finaalissa, ettei häntä sattumalta ole valittu kolme kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi.

Kaksossisko Oona pelasi myös vahvan ottelun lauantaina välierässä Sereina Zwissleriä vastaan tekemänsä hattutempun jakeeksi. Se takasi valinnan lopputurnauksen tähtikentälliseen.

Veera teki ruotsalainen Thorengruppen IBK:n ensimmäisen ja viimeisen maalin ja oli pohjustamassa syötöillään kahta muuta maalia, kun TPS kaatui loppuottelussa maalein 5–2 (1–1, 2–1, 2–0)

”Parhaiden pitää olla parhaimmillaan, kun panokset ovat kovimmat. Siitä meille palkkaa maksetaan. TPS pelasi loisto-ottelun. Joukkue kuuluisi tuolla esityksellä Ruotsin sarjassakin ihan kärkipäähän”, Veera Kauppi kehui.

Tampereella syntyneet kaksoset Veera ja Oona Kauppi, 25, ovat pitkäjänteisellä työllä tehneet itsestään täysammattilaisia.

Uumajalainen seura Thorengruppen nosti viime kesänä naispelaajiensa palkat miesten tasolle. Sen ansiosta kaksikko voi keskittyä täysipainoisesti treenaamiseen ja pelaamiseen.

”Ei tarvitse tehdä mitään muita töitä. Itse opiskelen sivussa viestintää. Yhdessä meillä on myös Kauppi Twins -yritys, jonka kautta tarjoamme salibandyvalmennusta yksilöille ja joukkueille sekä järjestämme kesäisin leirejä”, Veera sanoo.

”Tosi hieno nähdä nuorissa pelaajissa kipinän syttyminen, kun he oppivat uusia juttuja. Viime kesän leiri Ruotsissa oli tosi onnistunut, tänä vuonna on tarkoitus järjestää vastaava Suomessakin”, Oona säestää.

Thorengruppen IBK:n kultatuuletus.

Hieno areena

Lempäälän areenassa pelaaminen oli kaksosille ainutlaatuinen elämys.

”Perhe ja todella paljon tuttuja paikalla. Päästä pelaamaan Suomessa ja voittaa heidän edessään tällainen turnaus. Siitä ei fiilis voi paljon paremmaksi mennä”, Oona hehkutti.

”Lempäälän areenaa on kehuttu loistavaksi pelipaikaksi. Sitä se kentän pinnan ja täällä olevan valotekniikan ansiosta onkin. Varmaan ihan ykkönen Suomessa. Yleisön ja pelaajan kannalta Ruotsista löytyy vielä monta paljon parempaa. Täällä suurin ongelma on katsomon palkit, jotka estävät joillakin paikoilla parhaan näkymän kentälle”, Veera täsmensi.

Veera Kauppi teloi joulukuun alussa polvensa astuttuaan mailan lavan päälle Ruotsin Cupin ottelussa Falunia vastaan ja osallistuminen Champions Cupiin oli vaarassa.

”Onneksi neljän viikon huili riitti. Finaalissa ei polvi vaivannut enää yhtään.”

Yleensä kaksosista Oona on ollut se, jolla on ollut enemmän erilaisia loukkaantumisia, mutta vuosi 2022 oli Veeralle muutenkin rikkonainen. Hän mursi ranteensa tammikuussa ja joutui jättämään pelejä väliin.

”Tänä vuonna on tarkoitus pysyä terveenä ja palata takaisin parhaimmalle mahdolliselle tasolleni. Maajoukkueessa päätavoite on joulukuun MM-kisoissa, joissa pääsemme pelaamaan omia seurakavereita vastaan.”

Oona Kauppi pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta peliä. Ruotsin naisten pääsarjassa hän on pistepörssin kakkonen: 15 ottelua, 24+15=39.

Edellä on vain Ruotsin maajoukkuetähti ja sunnuntain finaalissakin kaksi osumaa tehnyt seurakaveri Emelie Wibron (28+24=52). Veera Kauppi (12. 18+14=32) on pistepörssin sijalla 8.

Thorengruppen on esiintynyt alkukaudella väkevästi. Joukkue johtaa naisten SSL:ää tappioitta. Maaliero on murskaava 142–41.

”Olemme voittaneet kauden kaikki pelit, mutta kannu jaetaan vasta keväällä. Ruotsissa mestaruus ratkaistaan yhdessä pelissä. On oltava huippuiskussa oikeaan aikaan”, Oona painotti.

Champions Cupin mestarijoukkueessa pelaa myös kaksi muuta suomalaista. Eturistisidevammasta toipuva maajoukkuepuolustaja My Kippilä ja hyökkääjä Tuulia Aho jäivät lopputurnauksessa kuitenkin todella pieneen rooliin.

Luottamus palkittiin

Kauppien nykyinen sopimus Thohengruppeniin on voimassa kevääseen 2024.

Jos Champions Cupista jotain päätelmiä uskaltaa tehdä, Uumajan tehokaksikolle uskaltaa povata kovaa menestystä kansainvälisillä kentillä tulevaisuudessakin.

Itseluottamus on myös joukkueen taustaryhmällä huipussaan. Joukkueelle oli teetetty valmiiksi mestaruuspaidat. Huoltaja haki ne vaihtoaitioon valmiiksi jo 4–2-tilanteessa.

”Kyllä tuon verran luottoa pitää olla. Mestaruutta tulimme tänne hakemaan ja sen myös otimme”, kaksoset kuittasivat kultatekstiset paidat päällään.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut