Classicin huikea avauserä ratkaisi finaalipaikan, sunnuntaina mahdollisuus paikata menneitä pettymyksiä

Classic kohtaa sunnuntain Champions Cupin finaalissa ruotsalaisen IBF Falun.

Classic otti selvän 8–3-voiton sveitsiläisestä GC Zürichista Champions Cupin välierässä Lempäälässä.

7.1. 21:05

Lempäälä

Konsta Tykkyläinen teki lauantaina todellisen pukukoppimaalin avauserän lopulla ja vei huikean erän pelanneen Classicin 6–1-johtoon salibandyn miesten Champions Cupin ensimmäisessä välieräottelussa sveitsiläistä Grasshopper Zürichiä vastaan. Classic eteni sunnuntain finaaliin lopulta 8–3-voitolla.

”En saanut vetoa aikaan kämmenellä joten käänsin rystylle ja onnistuin. Ehkä se näytti katsomoon epämääräiseltä, mutta oli hallitusti tehty”, Tykkyläinen vakuutti.

Classicin avauserä oli siis yhtä näytöstä. Toki osansa murskalukemiin oli myös maalivahti Lassi Torisevalla, sillä Grasshopper sai ainoan maalinsa ylivoimalla ja Toriseva torjui monta pahaa laukausta.

”Halusimme otteluun hyvän startin ja onnistuimme. En osaa sanoa oliko kaverilla jotenkin heikompi erä, mutta me olimme hyviä. Yksi kauden parhaista eristä varmasti”, Tykkyläinen korosti.

Classicin Konsta Tykkyläinen teki 6–1-osuman.

Muut erän maalintekijät olivat Alpo Laitila, Albert Koskinen, Ville Lastikka, Janne Lamminen ja Ville Hietaranta. Kaikki viisi tekivät komeat maalit.

Puolustaja Tykkyläinen on yksi peräti 11 lauantaina pelanneesta Classicin pelaajasta, jotka juhlivat kolme vuotta sitten Gävlessä seurahistorian ensimmäistä finaalivoittoa Champions Cupissa, kun uppsalalainen Storvreta kaatui 10–3.

Suomi–Ruotsi finaalissa

Sunnuntaina joukkue pääsee maksamaan kalavelkoja reilun neljän vuoden takaa toiselle ruotsalaiselle joukkueelle IBF Falunille. Se voitti illan toisessa välierässä Tšekin mestarin Florball MB:n 6–1.

”Sunnuntaina tiedetään mikä on kupletin juoni. Meillä on tosiaan paljon pelaajia, jotka tietävät mitä voittaminen vaatii”, Tykkyläinen sanoi.

Eemeli Salin teki vielä kaksi maalia ennen toisen erän puoliväliä ja toisen puolikkaan Classic taisteli tappaen tehokkaasti muun muassa kolme jäähyä.

”Toisen erän alku ei ollut niin hyvä kuin oli avauserässä alku. Emme saaneet erään niin vahvaa hyökkäyspeliä kuin avauserässä. Hinkattiin palloa vähän liikaa alhaalla. Alivoimapeli tosiaan toimi hyvin”, Tykkyläinen mietti.

Viime vuoden puolella monta kertaa kokoonpano-ongelmista kärsinyt Classic sai nyt kentälle yli 800 katsojan eteen kahta pelaajaa lukuun ottamatta parhaan kokoonpanonsa. Pois olivat vain Nico Salo ja Otto Kilpi.

”Kumpikaan ei pelaa sunnuntaina. Kokoonpano on varmaan sama kuin oli tänään, jos ei tapahdu mitään yllättävää”, sanoi päävalmentaja Juha Kivilehto.

Classicin päävalmentaja Juha Kivilehto antoi pelaajilleen palautetta.

Ruotsalaisilla Falunilla ja Storvretalla on neljä mestaruutta nykymuotoisessa Champions Cupissa. SSV voitti 2011 ja Classic siis 2019.

Classic on kaksi kertaa hävinnyt finaalin, lokakuussa 2016 Storvretalle 1–2 ja lokakuussa 2017 Falunille 4–7.

”Voitto Storvretasta on parhaita muistoja peliuraltani Classicissa, pelasimme loistavan pelin”, Kivilehto komppasi lauantaina Aamulehdessä aiheesta puhunutta Mikko Leikkasta.

Lue lisää: Classicin konkaripuolustaja haluaa päästä juhlimaan Champions Cupin voittoa kotiyleisön edessä viikonloppuna

Salibandyn Champions Cupin miesten finaali Classic–IBF Falun kello 19 ja naisten finaali Thorengruppen–TPS kello 16 Lempäälän salibandyareenalla.

Eemeli Salin pääsee hakemaan Classicin kanssa sunnuntaina Champions Cupin voittoa.

Ville Hietarannan laukaus toi Classicille 5–1-johdon.

Välillä kaukalon reunojen sisätila ei riittänyt pelaajille välierän tiimellyksessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut