TPS murjoi Classicin maanrakoon – Kapteeni Janne Lamminen ei säästellyt sanoissaan: ”Hävettää oman joukkueen ja maksavien asiakkaiden puolesta”

Classic hävisi toisen kerran lyhyen ajan sisään TPS:lle, nyt murskalukemin 2–10 (0–6, 1–3, 1–2).

Classicin kapteeni Janne Lamminen oli murteissa mielin, kun TPS haki murskavoiton. Kuva lokakuun ottelusta Classic-Happee.

2.12.2022 21:15

Aamulehti

Classic hävisi toista kertaa peräkkäin miesten salibandyliigassa sarjakärki TPS:lle, kun turkulaisvieras murjoi tylyt loppulukemat 2–10 (0–6, 1–3, 1–2).

Classicin kapteeni Janne Lamminen ei säästellyt pelin jälkeen sanoissaan tai etsinyt tekosyitä. Tekemisen taso ei riittänyt millään osa-alueella, kun vastassa oli sarjan tämän hetken paras joukkue.

”Numerot kertovat varmasti kaiken. Emme olleet tänään pelissä sekuntiakaan. Hävettää tällä hetkellä oman joukkueen ja maksavien asiakkaiden puolesta. Meidän pitää pystyä parempaan. Se ei ole muusta kuin omasta itsestä ja valmistautumisesta kiinni”, Lamminen sanoi.

Tyly avauserä

TPS meni menojaan jo avauserässä, jossa se mätti kuusi maalia, eikä Classic osunut kertaakaan. Lamminen löysi monia kehityskohteita, joista oma tekeminen jäi kiinni.

”Kokonaisuudessaan emme ymmärrä pelin kuvaa – sitä, minkälainen vastustaja on vastassa ja mitä he tekevät. Peliä pitää pelata, mutta täytyy myös oppia asioita pelin sisällä. Tänään emme pystyneet siihen, ja tulos kertoo kaiken”, kapteeni kertoi.

Vastustaja oli huippuluokkaa. Keskiviikkona joukkueet kohtasivat Turussa, jolloin TPS voitti lukemin 3–2. Nyt numerot olivat tyrmäävät. TPS porskuttaa sarjakärjessä viiden pisteen erolla Esport Oilersiin ja kuuden pisteen erolla hallitsevaan mestariin Classiciin.

”Täytyy kunnioittaa vastustajaa. He ryynäävät ja puolustavat hyvin sekä iskevät vastaan. Turun pelissä omista virheistä kaveri painoi maalit. Tänään oli sitten vain yksi joukkue kentällä, ja heidän oli helppo tehdä maaleja”, Lamminen tuumasi.

Ei aikaa murehtia

TPS-tappiot olivat hyvä muistutus hallitsevalle mestarille, että sarjapeleissäkään pisteet eivät putoa helpolla.

”Taistelu kärjessä on kovaa. Helppoja pelejä ei ole. Tasoerot kaventuvat koko ajan. Meidän pitää olla valmiita kamppailemaan ja oppimaan peliä pelien sisällä”, Lamminen sanoi.

”Kausi on kuitenkin pitkä. TPS-pelit olivat kaksi peliä muiden joukossa. Ensi viikolla on taas kaksi peliä ja mahdollisuus saada kuusi pistettä.”

Classicin kausi jatkuukin kovatahtisena. Keskiviikkona on edessä Seinäjoen reissu SPV:n vieraaksi ja perjantaina Oilersin haastaminen Espoossa. Aikaa tappion murehtimiseen ei ole liialti.

”Puramme tämän pelin nopeasti ja jatkamme kohti uutta. On turha jäädä tuleen makaamaan. Ensi viikolla on erilainen vastustaja, ja siihen pitää valmistautua eri lailla. Tästä pelistä ei juuri hyvää jäänyt käteen. Vaikka lukemat olivat nuo, ainakin yritimme loppuun asti.”

Mitä tapahtui?

Ruma tappio

1. erä: TPS viimeisteli tappavalla tehokkuudella ja karkasi avauserässä murskaavan tuntuiseen 6–0-johtoon.

2. erä: Konsta Tykkyläinen kavensi Classicin ainoalla osumalla, mutta TPS siirtyi tauolle 9–1-johtoasemassa.

3. erä: Peli oli sinänsä ratkennut kahdessa erässä. Matias Vaajala vielä teki Classicin toisen maalin, mutta TPS ilotteli 10–2-voittoon.

Yleisömäärä: 873

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut