Ilman jatkopaikkaa jäänyttä Saksaa ryöpytetään lehdistössä: ”suuren jalkapallo­maan loppu”

Japani otti jatkopaikan, ja Saksan MM-kisat päättyivät alkulohkoon.

Tokiossa juhlittiin Japanin jatkopaikkaa.

2.12.2022 11:32

Saksan miesten jalkapallomaajoukkue saa kotimaansa lehdistössä armottoman käsittelyn, kun MM-turnaus päättyi jo alkulohkovaiheeseen. Saksa voitti päätöspelissä Costa Rican, mutta se ei riittänyt, kun Japani kaatoi Espanjan.

Lue lisää: Japani ja Marokko ottivat yllättävät lohkovoitot – Saksa ja Belgia putosivat pois jatkosta, näin MM-kisapäivä eteni

”Seuraava romahdus”, uutisoi esimerkiksi Frankfurt Allgemeine oman analyysijuttunsa.

Lehti sanoo joukkueen kokeneen brutaalin itsepetoksen vain 18 kuukautta ennen EM-kisoja, joita Saksa isännöi.

Lehdessä myös hämmästellään, että joukkue tuntui olevan toisessa ottelussa pelaamansa Espanja-tasapelin jälkeen tyytyväinen, kun se säilytti jatkomahdollisuutensa. Tunnelma joukkueessa päätöspelin alla arvioidaan tilannetta paremmaksi.

Bild kertoo Saksan pelaajan Joshua Kimmichin mananneen epäonnistumisia pelin jälkeisessä haastattelussa.

”Henkilökohtaisesti tämä on urani huonoin päivä. Pelkään putoavani kuoppaan. Se saa minut ajattelemaan, että epäonnistumiset johtuvat minusta”, Kimmich sanoi.

”Mokasimme MM-kisoissa neljä vuotta sitten ja mokasimme EM-kisoissa.”

Bild-analyysin otsikko kuului: ”Suuren jalkapallomaan loppu”.

”Ensimmäinen päivä joulukuuta me todistimme kerran suuren ja ylpeän jalkapallomaan loppua”, Bildissä kirjoitetaan.

Die Welt puolestaan jyrisee: ”Saksan jalkapallon on lopetettava itselleen valehtelu”. Lehden mukaan ongelmat ovat syvällä ja Saksa on kaukana maailmanluokan jalkapallomaasta.

Syyttävä sormi kääntyy enemmän maan jalkapalloliiton kuin päävalmentaja Hansi Flickin suuntaan. Myös Flick kritisoi maan kykyä kehittää nuoria pelaajiaan ottelun jälkeen, ja Die Welt asettuu samalle kannalle.

Lehti muistuttaa, että liitossa on ollut johtajia samoissa asemissa vuodesta 2006 lähtien. Samalla joukkueen on ollut vaikea löytää laadukkaita laitapuolustajia ja perinteisiä niin sanotun ”ysipaikan” kärkipelaajia.

Die Welt näkee myös, että liiton johto ei onnistunut järjestämään maajoukkueelle työrauhaa Qatarin kisoihin. Yhdeksi syyksi nostetaan se, että liiton johto ei ollut valmistautunut erimielisyyksiin kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kanssa koskien kapteeninnauhoista annettua kieltoa.

Japani onnistui voittamaan MM-kisoissa sekä Saksan että Espanjan. Saksan joukkue kaatoi jo turnauksen ensimmäisessä ottelussaan.

Japanissa tunnelmat ovat päinvastaiset kuin Saksassa. Englanninkielinen Japan Times kertoo verkkosivuillaan, että Tokiossa ihmiset lähtivät kaduille juhlimaan jatkopaikkaa.

Lehden mukaan poliisi yritti saada nauhoilla väkijoukot rajatulle alueelle. Juhlat ajoittuivat samaan aikaan aamun työmatkaliikenteen kanssa.

”Ottelu alkoi neljältä aamulla, joten katsoin pelin kotona. Kun he voittivat, kiirehdin tänne. Me teimme sen!” iloitsi Japan Timesin haastattelema Munehiro Hashimoto.

The Mainichi -lehdessä kerrotaan, että aamuyöllä alkanut peli houkutteli erääseen tokiolaiseen baariin 40 ihmistä seuraamaan ottelua. Ottelun jälkeen peliä katsoneet suuntasivat esimerkiksi luennoille. Luotto Japanin jatkomenestykseen oli kova.

”Tällä tasolla Japani voisi jopa voittaa MM-kisat”, uskoi lehden haastattelema Takamitsu Masui.

”Emme nöyrry Kroatialle seuraavassa ottelussa”, vannoi puolestaan Yura Sasahara.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut