BC Nokian uusi vahvistus teki erikoisen rikkeen – Seagullsin voittoputki jatkui edelleen

BC Nokian kohtaloksi koitui tiistaina Helsinki Seagullsin vieraana surkea kolmas neljännes.

Seagullsin Okko Järvi yritti häiritä BC Nokian Malik Benlevin heittoa tiistain ottelussa.

29.11.2022 20:40 | Päivitetty 29.11.2022 21:34

Aamulehti, STT

Helsinki Seagulls jatkoi tiistaina voittoputkeaan miesten Korisliigassa, kun se otti BC Nokian kustannuksella jo seitsemännen perättäisen voittonsa.

Perinteikkäässä Töölön Kisahallissa Nokian kohtaloksi koitui umpisurkea kolmas neljännes, jossa Seagulls oli 20 pistettä parempi. Tappio­luvut olivat lopulta tylysti 73–94 (41–45).

”Jos annamme 22 hyökkäys­levypalloa, ei meillä ole mitään mahdollisuuksia”, harmitteli Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Viimeisen erän aluksi Gibson päätyi penkittämään koko ulkomaalais­­nelikkonsa. Joukkueen tuorein vahvistus Malik Benlevi esitti tosin myös lupaavia otteita hyökkäyksessä ja keräsi 15 pistettä.

Vielä keskenkuntoisella Benlevillä on ollut totuttelemista uuteen joukkueeseensa, mutta myös suomalaisiin sääntötulkintoihin: kolmannella neljänneksellä Benleville vihellettiin tekninen virhe, kun hän yritti häiritä vastustajan heittäjää Antti Kanervoa huutamalla.

Alan Herndonin tilastorivi oli Benleviäkin vahvempi: 17 pistettä ilman ohiheittoja ja kahdeksan levypalloa. Seagullsin väkivahva Zena Edosomwan keräsi 23 peliminuutissa 17 levypalloa.

”Onnistuimme etenkin puolustuksessa tosi hyvin. Hyökkäyspäässä osui muutama kolmonen, mutta heittopelimme ei ole vieläkään sitä mitä meiltä on totuttu näkemään”, totesi Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso STT:lle.

Vuoristorata

Marraskuu toi jatkoa BC Nokian epätasaisille otteille. Myös Gibson puhui ottelun jälkeen ”vuoristoradasta”.

”Olen kertonut jätkille, että haluan vain tasaisuutta – jos olet kahden pisteen ja kahden levypallon pelaaja, ne kaksi pistettä ja levypalloa riittävät minulle.”

Sarjataulukossa Nokia on tiistain jälkeen kuudennella sijalla ja onnistunut voittamaan 13 ottelustaan kuusi, vaikka monilla keskeisillä tilastokategorioilla mitattuna se on ollut sarjan heikoimpia joukkueita.

Usein Nokian perisynti on ollut pallon­menetykset. Tuolla saralla joukkue oli Seagullsia vastaan normaalia huolellisempi, mutta nyt ongelmana oli liiat virheet. Kolmen pisteen heitoissa Nokia oli taas kerran huono (5/21).

Viikon päästä itsenäisyyspäivänä joukkue kohtaa kotisalissaan sarjanousija Hongan. Ottelu alkaa jo kello 15.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut